ScyNet е победителят в блокчейн конкурса, организиран от CEE Block

...
ScyNet е победителят в блокчейн конкурса, организиран от CEE Block
Коментари Харесай

ScyNet е победителят в блоkчейн конкурса на CEE Block София


 ScyNet е спечелилият в блоkчейн състезанието на CEE Block София

ScyNet е спечелилият в блокчейн състезанието, проведен от CEE Block София в партньорство с Телелинк. Компанията ще получи премия от 250 хиляди евро инвестиция и бизнес менторство за крайна реализация на плана. В конкуренцията участваха над 50 блокчейн решения от сферата на образованието, опазването на здравето, ръководството веригата на доставки и други забавни области на приложение за новата технология.

„ ScyNet е планът, който дава обещание да сътвори повече добавена стойност за блокчейн екосистемата и обществото като цяло и паралелно с това има капацитет да се развие във всяка една от трите основни за нас области – ръководство веригата на доставки, опазване на здравето и обучение “, означи Любо Минчев, ръководител на журито и основен изпълнителен шеф на Телелинк.

Основните критерии, по които бяха оценени финалистите, са: иновативност, обществена значителност, потенциал на екипа, бизнес модел и пазарен капацитет. ScyNet планът включва освен блокчейн технология, само че и изкуствен интелект. Той съставлява децентрализирана мрежа за основаване и образование на самостоятелни AI сътрудници, основана на умни контракти (smart contracts). Те са част от EU Blockchain Observatory and Forum екосистема. Всъщност ScyNet е един от двата основни плана на Comrade Cooperative – софтуерна компания, която създава артикули със започващи организации и им оказва помощ да прераснат в сполучлив бизнес.

Деветимата финалисти показаха своите планове на 25 и 26 октомври в София Тех Парк и бяха оценени от жури в състав: ръководител на журито Любо Минчев, създател и основен изпълнителен шеф на Телелинк; Божидар Божанов, създател на LogSentinel; Елвин Гури, изпълнителен шеф на Empower Capital; Иван Житиянов, изпълнителен шеф на Телелинк Бизнес Сървс; и Росен Иванов, създател на BlackPeak Capital. Сред присъстващите имаше интернационалните компании, специалисти от блокчейн общността, софтуерната екосистема и университетските среди, а също по този начин консултатни, вложители и представители на финансови институции. По време на събитието също по този начин бяха показани най-хубавите практики в блокчейн средата от водещи софтуерни компании, стартъпи с работещи артикули и решения, ориентирани към бизнеса.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР