Счупените носове на полицаите не са от братски прегръдки. Полицията

...
Счупените носове на полицаите не са от братски прегръдки. Полицията
Коментари Харесай

Каракачанов: Стига конфронтация между институциите, време е за диалог

Счупените носове на служителите на реда не са от приятелски обятия. Полицията не е зложелател на обществото. Това би трябвало да спре!
Всеки може да стачкува и да желае смяна за по-добър живот, само че чакам всички да призоват хората, които предизвикат полицията, да не го вършат, те пазят нашия живот.
История на България го демонстрира – когато институциите водят война нищо положително не се случва. От Обединени патриоти призоваваме за разговор сред институциите. Те би трябвало да работят ръка за ръка, а не да нахъсват последователите си един против различен. Не поставяйте българите един против различен, не оставяйте битката да е брат против брат!
Това сподели в изказване от Министерски съвет заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността, министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов по отношение на състоялите се през вчерашния ден протестни шествия в столицата.
Ето и цялото изявление:
Обръщам се и към братята българи.
Не съм вярвал, че на мен иска ми се наложи в качество си на министър на защитата да разясня изявление на Румен Радев, който почитам, като представител на президентската институция и като офицер, само че се постанова. В България доста постоянно към този момент институциите водят война, вместо да са ръка за ръка.
Да стартираме с онази преживелица, която разгневи всички – случката в Росенец. Едни гардове на НСО по жесток и малоумен метод попречиха визитата на представители на Демократична България, които очевидно си правеха политически ПР. Този парцел е продаден по времето на Иван Костов, а в този момент наследниците на тези партии ни питат какво вършим.
Бях явен и през вчерашния ден – като политик и като министър на защитата – не мога да извърша настояванията на НСО. А по отношение на тези, които хвърлиха българското знаме – би трябвало да бъдат осъдени. Тези, които в този момент приказват доста по тематиката, не им се е налагало да бъдат на заравяне на боен – българският байрак покрива целия ковчег.
НСО няма нищо общо с държавното управление. Искам да го кажа като човек, който е бил постоянно с национално мислене и родолюбец. Познавам българската история. Разделението на управляващите е написано в Конституцията на България. Когато тези управляващи не работят дружно, в интерес на хората, нищо положително не се случва. Това, което чух от Радев, само че чаках да чуя и друго, е че той прикани служителите на реда да не извършват заповедите, да не извършват дилемите си, само че не чух апел към провокаторите. А аз следях и двата митинга, където от единия митинг нападнаха полицията и хвърляха предмети и бутилки. Те желаеха да се смесят с другия протест. Бяха провокатори. Затова се обръщам към всички – всеки може да стачкува и да желае смяна за по-добър живот, само че чакам всички да призоват хората, които предизвикат полицията, да не го вършат, те пазят нашия живот, благосъстоятелност. Полицията тази година е понижила с 40% битовата престъпност. Полицията не е зложелател на обществото. Всеки когато има потребност търси полицията – а не идва в Министерство на защитата, Президентството и така нататък
Счупените носове на полицията не са от приятелски обятия. Призовавам и българската полиция да почита протестиращите, само че те би трябвало да се пазят. Историята на България го демонстрира – когато институциите водят война нищо положително не се случва.
От името на Обединени патриоти приканвам за разговор. Стига 30 години борба.
Защо когато от Обединени патриоти сме поставяли тематиката за Движение за права и свободи, и за нашумелия неотдавна техен обект, не получавахме поддръжката – нито на партиите, които през днешния ден стачкуват, нито на институциите, а получихме квалификации, че сме шовинисти и фашисти.
Преди 2 седмици не беше призната концепцията за доброволните отряди, за какво тогава никой нищо не сподели в медиите. Явно не става въпрос за правила, а за битка на власт.
Имаше един заместник-председател на Народното събрание, който споделяше „ Партии доста – една е България “.
Като човек, който е провел десетки митинги, споделям Ви – може да си изразите мнението без да нападате полицията и да чупите. Не съм очаквал, че институциите ще влезнат в такава борба. Рецептата е разговор, без насъскване на последователи. Не единствено президентът и партиите, които го поддържат, някои от тях маргинални, които виждат това като елементарен метод да влезнат в идващото Народно заседание. Видя се, би трябвало успокоение, всичко останало са празни приказки и нахъсване българи против българи, брат против брат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР