Счупен е кракът на мечето от дървената табела на входа

...
Счупен е кракът на мечето от дървената табела на входа
Коментари Харесай

Счупиха крака от мечето на дървена табела, рекламираща Смолян

Счупен е кракът на мечето от дървената табела на входа към Смолян - мястото, където родопчани и посетители на регионалния град обичаха да се снимат за спомен.
Вандалският акт е осъществен евентуално нощта, а е видян през днешния ден преди обед. Предполага се, че похищението е направено през тъмната част, защото денем оттова минават прекалено много коли и причинителят няма по какъв начин да си обезпечи успокоение да се подготви.
Хора, които разгледаха вредата от близко, разясняват, че евентуално с кама или с лост е откъртено стърчащото краче, което никак не е фино - над 20 сантимера.

" Поредният жесток вандализъм върху общата благосъстоятелност и нещо, което радваше всички ни. На кого попречи крайници на мечето от табелата, на която смолянчани и туристи се снимаха на входа към регионалния град, с цел да го счупят? Скулптурата на мечката е закрепена с анкери и е доста здрава. Огледът демонстрира, че кракът е ударен с нещо доста тежко, с цел да се отчупи по този метод. Много тъпо, тъй като в последно време прекомерно постоянно отброяваме вреди от безпричинни похищения. Човешкият вандализъм няма граници ", написа в профила си кметът на Смолян Николай Мелемов.
" Нямам думи - нищо не ги приляга, хората си пазят и татковина, и град, и природа. А ние - да ни е грозно, счупено, нарисувано, тогава сме в наши води. Заради такива градът ни линее ", разяснява смолянчанка.
Огромната дървена пластика с надпис „ Смолян” от септември месец предходната година посреща гостите на града. Намира се на разклона откъм Пампорово и Девин.
Табелата е с размери 4.20 на 1 метър и е направена от майстора на дърворезбата Васил Говедарски. Освен надписа „ Смолян” като част от пластиката майсторът е изработил и закачливо мече, седнало на единия край.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР