Считано от понеделник, 16 март, ваканцията на учениците в Пловдивска

...
Считано от понеделник, 16 март, ваканцията на учениците в Пловдивска
Коментари Харесай

С две седмици се удължава ваканцията за учениците в Пловдивско

Считано от понеделник, 16 март, ваканцията на учениците в Пловдивска област ще бъде удължена с още две седмици. Това стана ясно след съвещание на щаба против ковид в Областната администрация, в което взе участие и началникът на Регионалното ръководство на образованието Иванка Киркова.

Засега учениците би трябвало да бъдат в учебно заведение на 30 март. Обучението им през интервала ще се реализира отдалечено. "Наличният запас ще бъде употребен, всеки преподавател ще има сложени задания. Там, където шефовете преценяват, че нямат потребност от съответния преподавател, той ще бъде пуснат в заплатен отпуск, респективно може да употребява и неплатен подобен. Всеки би трябвало да поеме управническата си отговорност. Най-важното е, че общата ни цел е сложена ", уточни началникът на Регионалното ръководство по обучение в Пловдив. "Ще създадем всичко допустимо да има и надзор на осъществяването на дилемите, сложени на децата. Родителите няма да бъдат оставени сами в това начинание. Ще създадем условия да желаеме осъществяване на дилемите, да се ревизират, както и да има противоположна връзка от учителя. На първо място тук са връзката и противоположната връзка с родители и учители. Там, където няма електронни дневници, в най-спешен порядък това ще се промени ", изясни още той.

Детските градини и ясли ще работят при прецизно следене на децата и премерване на температурата на входа. Ще бъдат закупени във всяко едно детско заведение безконтактни термометри, споделиха от още от спешния щаб.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР