"Считано от нас официално снемам доверие към правителството, което не

...
"Считано от нас официално снемам доверие към правителството, което не
Коментари Харесай

В официално обръщение към народа Румен Радев сне доверието си от кабинета Борисов 3

"Считано от нас публично смъквам доверие към държавното управление, което не работи в полза на българските жители и носи отговорност за острата рецесия в нашето общество. Скъпи сънародници, през днешния ден делението не е сред леви и десни, столица и провинция, а сред порочната власт и милионите честни българи. В битката за отстояването на нашите права аз съм паралелно с вас ", съобщи президентът Румен Радев в послание към народа.
"Oт 3 години приканвам държавното управление да работи отговорно и дейно в полза на българските жители. Не го върша като политически конкурент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на България. За страдание, това не се сбъдва. Днес сме очевидци на остра рецесия в ръководството на всички равнища. Липсата на воля за промени и за битка с корупцията и разхищенията, методичното тъпчене на закона и морала, доведоха България до парализа на цели публични системи и институции без аналог в историята на българския преход. Жителите на Перник и цели села от района са оставени без вода, за което кабинетът отхвърля да поеме политическа отговорност. Разследвания на непознати медии и институции осветлиха разхвърлянето из цялата страна и горенето на непознати отпадъци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е сметище и никой няма право да залага здравето на българите, с цел да извличат облага шепа предприемачи с държавни подкрепи. Кабинетът тихомълком прокарва промяна на валутния ръб, за чийто смисъл и учредения българите чакаха ясни уточнения. Законодателството се трансформира в пленник на лобистки ползи, а бедността и неравенството се задълбочават. Търгува се даже с народен суверенитет в името на персоналното политическо оцеляване. Институции, призвани да бъдат самостоятелни и да отстояват закона, го погазват показно, трансформирайки се в инструмент на властта. Държавни органи си разрешават да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е проведено нахлуване против гражданските свободи. Това държавно управление и ръководство води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това би трябвало да се постави край, съобщи президентът.
Бъдещето на България е на свободна европейска страна, в която жителите не се опасяват от репресиите, а се уповават на закона и морала. Това е бъдещето на смелите и достойните българи, на младите и просветените, на възрастните, честните и отрудените, на всички, които ще възродим Отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността, за положителното на България ", прикани Румен Радев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР