Считано от нас официално снемам доверие към правителството, което не

...
Считано от нас официално снемам доверие към правителството, което не
Коментари Харесай

Президентът Радев: От днес официално снемам доверие от правителството. България е в безпрецедентна криза в управлението без аналог

" Считано от нас публично смъквам доверие към държавното управление, което не работи в полза на българските жители и носи отговорност за острата рецесия в нашето общество. Скъпи сънародници, през днешния ден деленото не е сред леви и десни, столица и провицнция, а сред порочната власт и милионите честни българи. В битката за отстояването на нашите права аз съм паралелно с вас. ", разгласи одеве президентът Румен Радев се обърна към народа. Той остро разкритикува държавното управление.

 

Ето какво сподели Радев:

" Скъпи сънародници, от три години приканвам държавното управление да работи отговорно и дейно в полза на българските жители.

Не го върша като политически конкурент, а като държавен глава с мисъл и грижа за бъдещето на България. За страдание това не се сбъдна. Днес сме очевидци на остра рецесия в ръководството на всички равнища. Липсата на воля за промени и за битка с корупцията и разхищението, методичното тъпчене на закона и морала доведоха България до парализа на цели публични системи и институции.

Без аналог в историята на българския преход.

Жителите на Перник и цели села от района са оставени без вода, за което кабинетът отхвърля да поеме политическа отговорност.

Разследвания на непознати медии и институции осветлиха разхвърлянето из цялата страна и горенето на непознати отпадъци, което трови въздуха и природата ни. България не е сметище. И никой няма право да залага здравето на българите, с цел да извличат облаги шепа предприемачи с държавни подкрепи.

Кабинетът тихомълком прокарва промяна на валутния ръб, зад чийто смисъл и съображение българите чакаха ясни уточнения.

Законодателството се трансформира в пленник на лобистки ползи, а бедността и неравенството се задълбочават. Търгува се даже с народен суверенитет в името на персоналното политическо оцеляване.

Институциите призвани да бъдат самостоятелни и да отстояват закона го погазват показно, трансформирайки се в инструмент на властта. Държавни органи си разрешават да сплашват несъгласните и протестиращите ", сподели Радев

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати ©
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР