Считано от днес, фармацевтичният гигант Pfizer ще дарява цялата си

...
Считано от днес, фармацевтичният гигант Pfizer ще дарява цялата си
Коментари Харесай

Pfizer спира всички инвестиции в Русия и дарява цялата си печалба оттам за пострадали от войната |

Считано от през днешния ден, фармацевтичният колос Pfizer ще подарява цялата си облага от Русия за филантропична помощ на народа на Украйна. Компанията ще приключи всички планувани вложения.

Това се споделя в  на компанията от 14 март.

Компанията ще продължи да обезпечава медикаменти за Русия, тъй като противното би било директно нарушаване на основополагащия ни принцип да слагаме пациентите преди всичко, прецизират оттова.

В изказването се споделя:

" Пфайзер " застава на страната на обединената международна общественост в обществения, частния и гражданския бранш в съпротива на съветската война в Украйна и основаната от нея брутална обстановка.

Международната общественост вкара невиждани наказания против Русия. Както във всички предходни случаи, по филантропични аргументи медикаментите бяха изключени от тези наказания. " Пфайзер " стигна до заключението, че доброволното прекъсване на потока от наши медикаменти към Русия би било директно нарушаване на основополагащия ни принцип да слагаме пациентите преди всичко. Прекратяването на доставките на медикаменти, в това число на лечения за рак или сърдечносъдови болести, би довело до доста страдалчество на пациентите и евентуална загуба на живот, изключително измежду децата и възрастните хора.

Запазването на доставките на медикаменти за Русия обаче не значи, че ще продължим да правим нормалната си активност в Русия. Днес разгласяваме, че считано от през днешния ден " Пфайзер " ще подари цялата облага на съветското ни дъщерно сдружение за дела, които дават директна филантропична помощ на народа на Украйна. Това ще бъде в допълнение към всички други неотдавна оповестени дарения от " Пфайзер " за Украйна.

Освен това няма да започваме нови клинични изпитвания в Русия и ще спрем набирането на нови пациенти в настоящите ни клинични изпитвания в страната. " Пфайзер " ще работи с FDA и други регулаторни органи, с цел да трансферира всички настоящи клинични изпитвания на различни места отвън Русия. В сходство с нашия ангажимент да слагаме пациентите преди всичко, ще продължим да предоставяме нужните медикаменти на пациентите, които към този момент са включени в клинични изпитвания.

И най-после, макар че Pfizer не има и не ръководи никакви индустриални обекти в Русия, ние ще прекратим всички планувани вложения с локални снабдители, предопределени за създаване на индустриален потенциал в страната.

Тези решения са в сходство с нашите полезности, които са ориентирани към пациентите, и подсигуряват, че всеки $ от облагата, получена от Русия, ще укрепи Украйна и нейния народ, които не престават безстрашно да пазят своята нация и независимост от това непровокирано и безпричинно нахлуване ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР