Считано от днес, един милион европейски граждани са подписали Европейската

...
Считано от днес, един милион европейски граждани са подписали Европейската
Коментари Харесай

Над един милион граждани на ЕС подкрепиха кампания за защита на животните

Считано от през днешния ден, един милион европейски жители са подписали Европейската гражданска самодейност за възбрана на клетките в животновъдството; най-мащабната политическа акция за отбрана на селскостопанските животни до момента.

Българската организация КАЖИ, дружно с още над 170 организации за отбрана на животните в Европейски Съюз, организира акцията, която цели да постави завършек на използването на кафези за селскостопански животни на Стария континент. Днес се отбелязва събирането на един милион подписа – невиждан триумф в историята на отбраната на животните.

Стефан Димитров от КАЖИ споделя: “Един милион подписа е феноменално достижение, само че занапред започваме. Изградили сме най-голямата коалиция в името на отбраната на животните и сме необикновено горди от това взаимно изпитание.”

“Въпреки това, акцията за освобождение на селскостопанските животни от клетките още не е завършила. Трябва да продължим да събираме подписи, с цел да сме сигурни, че Европейският парламент ще разбере тъкмо какъв брой е значим този въпрос за европейските жители.”

През последните осем месеца, към акцията се организират събития в целия Европейски Съюз и голям брой интернационалните вестници към този момент са писали за нея.

Стефан Димитров от КАЖИ споделя още: “Европейските жители имат малко над три месеца да подпишат тази невиждана самодейност. Ако продължим да събираме подписи по този начин, както през последните осем месеца, ще изпратим извънредно мощно известие на Комисията. Заедно, настояваме за Края на клетките за европейските селскостопански животни.”

Над 300 милиона свине, кокошки, зайци, патици и пъдпъдъци са затворени в кафези в Европейски Съюз. Повечето кафези са голи, тесни и не дават на животните никакво пространство, с цел да се движат свободно. Клетките са жестоки и изцяло ненужни. Европейската гражданска самодейност има капацитета да помогне на стотици милиони селскостопански животни в Европа, спестявайки им една от най-големите жестокости в индустриалното отглеждане на животни.

Всеки европейски жител може да подпише Европейската гражданска самодейност на caai.endthecageage.eu
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР