Считано от 29 април тази година оръжейният завод Арсенал в

...
Считано от 29 април тази година оръжейният завод Арсенал в
Коментари Харесай

Оръжейният завод Арсенал освобождава 2000 работници

Считано от 29 април тази година оръжейният цех " Арсенал " в Казанлък освобождава 2 хиляди души. Уведомлението за това е подадено през вчерашния ден в Агенцията по заетостта и в Бюрото по труда в града, осведоми Българска телеграфна агенция. Това е съобщил генералният шеф на сдружението Николай Ибушев, представен от пресцентъра на сдружението.

Той прецизира, че в завода в този момент заетите са съвсем 9 хиляди. Освободените ще се употребяват от допустимо най-благоприятните разновидности за компенсации, планувани в законодателството. Колективният трудов контракт и финансовото положение на сдружението.

Причината за решението на управлението и синдикатите на сдружението е спадът на поръчките към " Арсенал " заади създалата се сложна и непредсказуема обстановка на интернационалните пазари през последните месеци, написа в известието.

Сред главните аргументи са понижаването на интернационалните цени за барел петрол, което дава своето директно отрицателно отражение върху традионните купувачи на продукцията на " Арсенал " и техните бюджети. Резултатът е стесняване на бюджетните разноски за защита и внезапно понижаване на поръчките и договорите, което директно рефлектира върху компаниите от отбранителната промишленост, каквато е " Арсенал ".

Втората причина е пандемията от ковид в международен мащаб и потребността от съществени разноски и вложения в областта на опазването на здравето. Това също измества фокуса на ползи от страна на обичайните сътрудници на сдружението, което също се отразява като спад на поръчките, показват от сдружението.

Третата причина са зародилите проблеми на трансграничните интернационалните транспортни коридори, което води до закъснение на доставките на принадлежности, химикали и други нужни материали за производството, както и за експедицията на готовата продукция.

" Арсенал " - Казанлък, напълно експортно насочена компания, която разчита и съществува единствено от външни поръчки. Към момента те са доста редуцирани и не разрешават да се поддържа досегашният брой на заети в сдружението, акцентира още Николай Ибушев. Той прецизира, че въз основата на финансовите планове и в допълнение създалата се форсмажорна обстановка е неотложно от работа да бъдат освободени към 3 хиляди души от състава на най-голямото сдружение в България с максимален брой заети.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР