Считано от 17 юли 2019г., съдия Ирена Петкова встъпи в

...
Считано от 17 юли 2019г., съдия Ирена Петкова встъпи в
Коментари Харесай

Съдия Ирена Петкова встъпи в длъжност като заместник-председател на Окръжен съд – Варна

 Считано от 17 юли 2019г., арбитър Ирена Петкова встъпи в служба като заместник-председател на Окръжен съд - Варна, а също по този начин и като началник на Гражданско поделение в съда. 

Съдия Петкова подписа акта си за встъпване пред административния началник на Окръжен съд – Варна арбитър Марин Маринов на публична гала в наличието на зам.председателите на ВОС и правосъдния админ на съда.

 

По стимулирано предложение на арбитър Маринов, с решение по Протокол 22/09.07.2019 година, Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет назначи арбитър Петкова на посочената служба, която до 17 юли 2019г. бе заемана от арбитър Росица Станчева (освободена по нейна молба, заради командироване в Апелативен съд – Варна). 

Предложението на арбитър Маринов бе подкрепено с позитивно мнение от съдиите от Окръжен съд - Варна, както и от позитивните мнения на Комисията по професионална нравственос и Комисията по атестирането и състезанията към Висшия правосъден съвет. 

Съдия Ирена Петкова е родена във Варна. Завършила е компетентност " Право “ в СУ " Св. Климент Охридски " през 1996 година Кариерата и́ стартира през 1999 година, като младши арбитър в Окръжен съд - Варна. На 14.7.2000 година встъпва в служба като областен арбитър в Районен съд - Варна. В интервала февруари 2003 година – февруари 2004 година е заместник-председател на PC-Варна. От 16 февруари 2004 година е арбитър в Окръжен съд – Варна, като в продължение на 15 години е била част от Гражданско поделение на съда. С решение на Висш съдебен съвет от април 2011 година придобива най- високия сан " арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР