Считано от 15 ноември, водачите в България са задължени от

...
Считано от 15 ноември, водачите в България са задължени от
Коментари Харесай

Зимни или всесезонни гуми да изберем?

Считано от 15 ноември, водачите в България са задължени от закона колите им да са оборудвани за зимата без значение от метеорологичните условия.

Това значи летни или зимни гуми с дълбочина на протектора от най-малко 4 мм. Сезонът за промяна на гумите стартира, тъй че в допълнение на това коя марка и модел да купите все по-често поражда въпросът дали да изберете зимни или всесезонни гуми.

При условия на чести снеговалежи, лед и при доста ниски температури най-хубавото решение постоянно са зимните гуми. Смеската на тези гуми разрешава оптимално добра управляемост и понижава риска от превъртане, до момента в който дълбочината на протектора подсигурява положително сцепление и също по този начин предотвратява задържането на сняг вътре в гумата.

Всесезонните гуми, които постоянно са компромис сред качества за лятото и за зимата, могат да бъдат добра опция на зимните гуми в райони с по-мек климат, където няма огромни температурни съмнения или където летата не са прекомерно топли, а зимите са по-меки и дъждовни. Тези гуми са подобаващи за шофиране тук-там и в градове, където снеговалежите не са постоянно събитие, а когато въпреки всичко се случи да навали сняг, улиците се почистват постоянно и в точния момент. Също по този начин всесезонните гуми може да са добър избор за водачи, които изминават малко километри на година.

 Всесезонните гуми са добър избор за хора, които не пътуват доста, заобикалят да карат върху сняг и живеят тук-там с по-мек климат
Всесезонните гуми са добър избор за хора, които не пътуват доста, заобикалят да карат върху сняг и живеят тук-там с по-мек климат
Снимка: Continental

Обозначението " M+S " не значи наложително, че гумата е подготвена за зимата

Когато избирате гуми, било то зимни или всесезонни, значимо е да се означи, че те не всички са идентични и знаците по борда също указват какви са техните качества и предопределение.

" Истинските зимни гуми могат да бъдат разпознати освен по обозначението " M+S ", което значи, че са предопределени за шофиране по тиня и сняг, само че съответно от признака " тривърха планина със снежинка ", който указва, че гумите са създадени съгласно наредбите на Икономическата комисия за Европа на Обединените народи (ИКЕ на ООН), които главно важат в страните от Европейския съюз, само че също по този начин и в доста други страни, полагащи систематични грижи за пътната сигурност. Що се отнася до продуктите на Continental, всесезонните гуми имат същите знаци и маркировки като зимните, тъй че те са опция и добър избор за тези, които изминават дребни дистанции, заобикалят да карат на сняг и живеят в места с мек климат ", споделя Лука Шировник, началник на техническото обслужване на клиенти в Continental Tires за Югоизточна Европа.

 Ако живеете в планината, то наложително изберете зимните гуми
Ако живеете в планината, то наложително изберете зимните гуми
Снимка: Continental

Можете да разчитате на тях

Като непрекъснато усъвършенства и ползва нововъведения в своите артикули, един от водещите производители на гуми в света желае да е сигурен, че обещанието на неговия слоган " Можете да разчитате на тях " не са просто празни думи. Дори след 150 години немското инженерство и технологии остават синоним на качество, както може да бъде забелязано в самостоятелните проби на гуми през последното десетилетие. При 944-те теста през последните 10 години Continental получи най-високата рекомендация цели 767 пъти (81% от всички тестове)!

Continental създава зимни гуми за всевъзможни типове леки и лекотоварни коли. Семейството гуми е уместно за всички потребности - от притежатели на компактни коли, които търсят най-хубавото изцяло държание, до притежателите на ултра спортни високоскоростни (супер)автомобили, които желаят чудесно държание за извънредно наслаждение от шофирането, даже когато пътищата не са в оптимално положение. Предлагат се и гуми, които са създадени за коли от междинен клас и първокласни коли, както и отлични гуми за всеки, който търси целогодишно решение -.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР