Считано от 1 януари 2018 година, в САЩ всички транзакции

...
Считано от 1 януари 2018 година, в САЩ всички транзакции
Коментари Харесай

Доналд Тръмп въведе данъчно облагане на криптовалутите

Считано от 1 януари 2018 година, в Съединени американски щати всички транзакции с криптовалути, в това число вътрешният продан на криптовалути, ще бъдат облагани с налози.
Съответните ремонти в данъчните закони внесе президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Информацията е на Bitcoinist.

Новите ремонти трансформират алинея 1031(а) параграф 1 от раздела на Данъчния кодекс на Съединени американски щати, засягащ изключенията от вида “подобен обмен”, позволяващи на вложителите да разменят сходни активи, без да провокират данъчно събитие. Този параграф даваше на американците опция да обменят творби на изкуството, недвижими парцели и други, без да заплащат налози.

Криптовалутите към този момент не попадат в този параграф. Още от 2014 година притежателите на криптовалути трябваше да заплащат налог върху прираста на капитала, само че единствено при продан на криптовалутата на елементарни пари. Сега този налог ще се заплаща и при продан на една криптовалута с друга. Освен това, криптовалутата, съхранявана по-малко от година, попада в общоприетия американски ЗДДФЛ с прогресивна канара от 10% до 37%. Цифровите токени, съхранявани над една година се таксуват с 24% налог върху дълготрайния приръст на капитала.

Новите ремонти оставят изключенията от алинея 1031 само за недвижимата благосъстоятелност, което отстранява криптовалутите от изключенията за данъчно облагане. Това значи, че за всяка интервенция сред криптовалутите, като да вземем за пример продан на биткойн на лайткоин, ще би трябвало да се заплаща подоходен налог.

От друга страна, към този момент не се знае дали анонимните по определение криптовалутни вложители ще извършват закона и ще заплащат налози. Според информацията на данъчното ръководство на Съединени американски щати, за интервала от 2013 до 2015 година налози за интервенции с биткойни са заплатили единствено към 1000 души.

Крайният резултат е, че от идната година всички покупко-продажби с криптовалути ще бъдат облагани, с което ще се постави края на една от най-удобните малки врати за отбягване на данъчно облагане. Тази смяна е забележителен удар върху вложителите в криптовалути.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР