Считаният за сигурен трансфер на голмайстора на израелското първенство Дия

...
Считаният за сигурен трансфер на голмайстора на израелското първенство Дия
Коментари Харесай

Макаби отмъква трансферна цел на Лудогорец

Считаният за сигурен трансфер на голмайстора на израелското състезание Дия Саба в Лудогорец е напът да се провали. Причината се крие в това, че през вчерашния ден плеймейкърът е получил доста преференциална оферта от локалния гранд Макаби (Хайфа), написа “Меридиан Мач”. “Зелените” дават същите пари за прехвърлянето, каквито и Лудогорец - към 2 млн. евро, само че са подготвени да му предложат по-добри финансови условия.

Собственикът на сегашния клуб на Саба - Макаби (Нетаня), Еял Сагал, желае да продаде своя футболист на българския първенец, защото не желае да укрепва съперници в шампионата. Саба е по-навит да остане в родината си и да премине в един от грандовете, вместо да подхваща ново предизвикателство с трансфер зад граница.

Саба към този момент бе в Разград, където огледа стадиона и базата на Лудогорец, само че се прибра в Израел, с цел да разиска бъдещето си със своя юрист. Според медиите в Обетованата земя, “орлите” са му предложили контракт за 5 години и към 500-600 000 евро заплата на година. Цифрите, които Макаби (Хайфа) предлага, са по-добри. След няколко слаби години локалният гранд прави доста сериозна селекция. Треньор е водилият ПСВ Айндховен, Фейенорд и Шалке 04 Фред Рутен, а в състава му са камерунските национали Джордж Манджек и Ернест Мабука, както и австралиецът Никита Рукавиця.

Преди по-малко от месец Саба е бил покрай контракт с Рубин, само че е отказал на руснаците, тъй като в оферти му договор не е попадала уговорка, която подсигурява нарастване на заплатата след всеки сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР