Считаният за шпионин от България първи секретар на руското посолство

...
Считаният за шпионин от България първи секретар на руското посолство
Коментари Харесай

Кой е руският шпионин, който прокуратурата и МВнР подгониха?

Считаният за разузнавач от България първи секретар на съветското посолство се споделя Владимир Русяев, твърди украинският уебсайт obozrevatel.com, представен от в. " 24 часа ".
Припомняме, че дипломатът, чието име по този начин и не се оповестява публично, имаше период от 72 часа да си тръгне от България. Вечерта преди два дни обаче, съветското дипломатическо посланичество уточни, че той не си е тръгнал - надлежно Министерство на външните работи връчи нота на съветския дипломат Анатолий Макаров, в която се слага период от 24 часа съветският посланик да напусне България.
Украинският уебсайт obozrevatel.com твърди, че Русяев е на пост, на който нормално се назначават сътрудници на ГРУ. Русяев е заел поста на различен офицер от ГРУ в посолството в София Александър Горенков, предава breaking.bg.
Пред другари Русяев в никакъв случай не е крил своята съпричастност към ГРУ, изключително по приемите в посолствата на другарски страни, където се трудят доста негови съкурсници от военните учебни заведения, написа още obozrevatel.com. Руснакът е взел участие в доста мероприятия на съветското посолство в България, само че няма негови фотоси, написа създателят. Последните му изяви са били детски танцов фестивал през август и лекция в Софийския университет " Св. Климент Охридски " на 21 октомври тази година на тематика: " Практически аспекти на дипломатическата кариера ".
Русяев участва като публично лице на празнуването на " Деня на успеха " - 9 май 2019 година в Стара Загора. " Тази победа стана допустима с помощта на единството на народите и страните по света ", споделя пред русофилското сборище Русяев, представен от уеб страницата stzagora.net, препечатан от уеб страницата на придвижване " Русофили ". Присъстват и членове на Българска социалистическа партия.
За случая с първия секретар на съветското посолство в София махленски в шпионаж се разбра в понеделник, когато от прокуратурата оповестиха, че първи секретар от посолството на Русия е работил като разузнавач в България от съвсем една година. Според данните на държавното обвиняване, той се е срещал с българи, в това число почитан служител и е събирал класифицирана информация за страната, Европейски Съюз и НАТО, като в подмяна е предложил подкупи. Засега имената на дипломата и държавния чиновник не са оповестени публично от българските управляващи.
Каква е реакцията на Русия все още - припомнете си в този материал!
На заглавната фотография: Руският дипломат в България Анатолий Макаров
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР