Считаният за контрабандист №1 на България по време на прехода

...
Считаният за контрабандист №1 на България по време на прехода
Коментари Харесай

Разстреляха В Главите Най-Могъщия Български Гангстер И Обичана Звездна Красавица! Видео От Мястото!

Считаният за контрабандист №1 на България по време на прехода е навършил 33 години единствено две седмици преди да бъде погубен на площад " Дам " в Амстердам.

Килърът чака Димитров и Красимирова пред първокласния магазин, където преглеждат диаманти, и когато двамата излизат, изстрелва два патрона в главата на Самоковеца. Рикоширал патрон пък попада в челото на манекенката.

Убиецът потегля да бяга, само че не знае, че холандски сътрудник следва Самоковеца след идването му в Амстердам, напомня дир.бг. Криминалистът вижда къде стрелецът изхвърля якето и револвера си и малко по-късно го задържа в ресторант.

Кой е килърът?

45-годишният стрелец се споделя Ервин Врекер - холандец с богато престъпно досие. Той е разследван от холандските управляващи за присъединяване в проституция, разпространяване на опиати, трафик на дрога и убийства. Според една от версиите, Врекер е нает от Йосиф Йосифов-Йоско Сливенския и неговия доближен Васил Качиков-Качика, с цел да ликвидира Самоковеца. Пред холандските управляващи убиецът твърди, че не той, а точно Качика е физическият палач. Доказателства обаче няма и единствено шест месеца след разстрела, Ервин Врекер е наказан на 15 години затвор. Излежава единствено 10,5 година от тях и през 2014 година е пуснат от килията.

Самоковеца - от пазач до контрабандист №1

Константин Димитров- Самоковеца е роден на 21 ноември 1970 година. 16-годишен стартира работа като пазач в бар в Боровец, а по-късно застава и на входа на дискотеката в хотел " Рила ". Завършва обществена администрация в УНСС.

Докато работи в зимния курорт, 24-годишният Косьо съумява да стигне до Георги Илиев, който по това време е просто братът на боса Васил Илиев, който пък въобще не харесва слабия юноша и го назовава " глезльо ".

През 1996 година Самоковеца е наказан на 7 години затвор за обир и нанасяне на междинна телесна щета. По това дело има общо 19 подсъдими, като Кюстендилският областен съд им постановява общо 114 години затвор. През 1998 година делото попада в Софийския апелативен съд, който анулира присъдата и го връща в Кюстендил. Там различен състав постановява оправдателна присъда.

През 1997 година амбициозният Димитров съумява да стане представител на ВИС за Видин и Самоков и дружно с Георги Илиев вършат общо компания " Бялата вода ". Според оперативната информация на службите, Самоковеца е отговарял за контрабандата на групировката, а през 1999 година стартира да управлява канали независимо. Две години по-късно управляващите го ревизират за противозаконни приходи, само че не откриват нищо неправилно. Така, макар че от Министерство на вътрешните работи го афишират за под земята необут, досието на Самоковеца е чисто.

" Не съм наркобос, търгувам с картофи. Строя хотел на Боровец, споделя се " Константин палас ". Имам и заведения. Плащам налози, и то много огромни. Имам компания " Борогруп травел ", която е клон на моя британска компания. По-голямата ми активност е изнесена в Англия. Там имам и консултантска компания, и там също си заплащам налозите ", декларира Константин Димитров в първото си изявление за " 168 часа " през април 2003 година

И добавя: " Не одобрявам да пътувам в бронирани коли. Не одобрявам да се избиват към мен. Не одобрявам да се движа непрестанно с защита. Това ми пречи. Затова непрекъснато пътувам на открито. Защото в другия свят мога да седна като естествен човек на скамейка. Без да се опасявам, че ще ме гръмнат. А тук незабавно ще пристигна някой да ми дръпне синджирчето ".

На 31 май 2003 година самоделно взривно устройство избухва на Самоковско шосе след Пасарел. Взривът е ориентиран против Константин Димитров. Нанесени са вреди на три автомобила, в единия от които се движи защитата на Самоковеца. Някои от телохранителите са с леки пострадвания, само че самият Димитров не е потърпевш.

На 7 ноември 2003 година в дискотека " Ескейп " в София поражда скандал, който прераства в пердах. Скандалът е сред охраните на Красимир Маринов -Маргина, Константин Димитров - Самоковеца и Антон Милтенов-Клюна, които също са били в дискотеката. При последвалия пердах са създадени изстрели, само че потърпевши няма. Задържани са към 50 души. Според слуховете в ъндърграунда точно след мелето в " Ескейп " Самоковеца бил предизвестен, че " дните му са преброени ".

Наследството

Въпреки че от към година преди да бъде погубен Константин Димитров е с манекенката Цеци Красимирова, формалната наследница е законната му брачна половинка - Ангелина Димитрова. Двамата се женят през 1996 година, а кум им е Георги Илиев.

Когато Самоковеца е разстрелян, Ангелина е бременна в четвъртия месец и по-късно ражда наследник - Константин Димитров-младши.

Всички парцели и банкови сметки на Самоковеца обаче са запорирани, а брачната половинка му е упрекната в контрабанда и пране на пари.

През 2004 година стартира дело за отнемането на два жилището, офис, имот земя, ваканционна къща и кола. Софийският областен съд изчисляваше приходите и имуществото на Димитрови в долари. Така противозаконните им и нетрудови приходи бяха изчислени на 40 000 $.

Втората инстанция обаче реши, че приходите на фамилията надвишават законните им приходи с 286 000 $. И подреди отнемането на жилища в София и Варна, офис, гараж, част от имот в столицата, както и заплащането на страната на цената на вила в Боровец и кола, които в това време са били продадени.

Делото не беше позволено до касация и през 2010 година Ангелина Димитрова заплати 178 815 лв. и още над 14 000 лв. разходи, а парцелите ѝ бяха отнети.

През 2012 година вдовицата е дефинитивно оправдана от Върховния касационен съд за контрабанда.

Три години по-късно - през март 2015 година, Ангелина Димитрова и синът ѝ Константин завоюваха дело за нарушено право на благосъстоятелност и съдът им присъди обезщетение от 3000 евро за неимуществени вреди и 12 150 евро за такси и разходи. Спорът беше за отнетите парцели в интерес на страната - апартамент във Варна за към 37 000 евро и офис в София за над 300 000 евро.
Държавата обаче не се споразумя с вдовицата на Самоковеца за имуществените вреди и тя заведе дело в Страсбург.

През юли м.г. Европейският съд по правата на индивида в Страсбург осъди България да заплати 429 810 евро на Ангелина Димитрова. Според магистратите при нарушено право на благосъстоятелност задачата на компенсациите е да възстановят във допустимо най-пълна степен ситуацията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР