Считаният от мнозина за най-великия снукър играч Рони О`Съливан продължава

...
Считаният от мнозина за най-великия снукър играч Рони О`Съливан продължава
Коментари Харесай

Нова титла и сенчъри брейк номер 1000 за великия Рони О`Съливан

Считаният от мнозина за най-великия снукър състезател Рони О`Съливан продължава да впечатлява с играта си, откакто съкруши намиращия се в чудесна форма Нийл Робъртсън с 10-4 на финала на Шампионата на играчите в Престън.

Ракетата предреши дуела още в първата сесия, в която си обезпечи удобен задатък от 7-2 фрейма. Петкратният международен първенец взе първите четири фрейма и така и не разреши на австралийския си противник да го приближи в резултата.

Робъртсън стартира мощно вечерната сесия, откакто записа сенчъри брейк от 120 точки. Отговорът на Рони не закъсня и още в идващия фрейм направи брейк от 90. Левичарят взе идната част, намалявайки изоставането си на 9-3, но нямаше какво да направи до края на срещата. Следващият фрейм се оказа финален в мача, само че " Ракетата " го приключи по впечатляващ метод със серия от 134 точки. Този брейк остава в историята като рекорден номер 1000 в кариерата на англичанина.

Освен рекордното достижение, Рони завоюва и своят 35-ти ранкинг трофей. Пред него е само Стивън Хендри, който е 7-кратен Световен първенец, с 36 трофея. О`Съливан завоюва и чек за 125000 паунда за успеха си в Престън.

 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР