Считаме, че държавата на този етап не е подготвена за

...
Считаме, че държавата на този етап не е подготвена за
Коментари Харесай

Румен Петков: Държавата не е подготвена за реализацията на машинното гласуване

Считаме, че страната на този стадий не е готова за реализацията на машинното гласоподаване. Това сподели ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков по време на конференция, след съвещание на Изпълнителното бюро на партията.

„ Настояваме за нуждата политическите партии и неправителствените организации да създадат сериозен спор и да се подхващат промени в Изборния кодекс, които да бъдат трайни “, означи той.

По думите му АВБ е първата политическа партия, която е алармирала за унищожаване на втория протокол за регистриране на изборните резултати от секционните комисии. „ Ние считаме, че страната на този стадий не е готова за реализация на машинно гласоподаване “, акцентира той.

„ С Изборния кодекс лъжем гражданското общество, че модернизираме процеса, и се вършат и организират ограничения срещу подправяне на изборния резултат “, разяснява той.

Петков счита, че не би било допустимо да бъдат доставени нужните машини за гласоподаване за идните избори. „ Ако изходим от отчетите в ЦИК за цената - 4 хиляди лева за една машина. Това са 80 млн. лева Защо ги няма в бюджета? “, попита ръководителят на Политическа партия АБВ.

Според него годността на тези уреди е не повече от 5 години, т.е на всеки 5 години би трябвало да бъдат подменяни. Той разгласи, че неподготвеността за въвеждането на машинно гласоподаване е напълно отговорност на държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР