Считам, че вотът на недоверие вече е успешен, тъй като

...
Считам, че вотът на недоверие вече е успешен, тъй като
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: БСП показа, че царят е гол

Считам, че вотът на съмнение към този момент е сполучлив , защото за 29 години нито една политическа мощ не е предявявала укор към държавното управление на тематика корупция, не е имало избор на тематика корупция. Сега Българска социалистическа партия скъса тази омерта сред политическите сили. Това съобщи в предаването „ Тази заран “ по bTV депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев.

Според него вотът не е балон, „ защото 82% от българите показват, че сме бедна и корумпирана страна “ (според проучване на „ Галъп “).

Във всяка сфера показахме съответни образци, уточни Стойнев.

Има две трендове. От една страна този избор към този момент има предпазен темперамент , тъй като оттук насетне в Народното събрание ще се приказва на тематика корупция. Ако до момента натискът към държавното управление беше само извън, посредством мониторинговите отчети, към този момент Българска социалистическа партия сподели, че царят е гол . Неслучайно и ГЕРБ признават, че има проблем – това към този момент е голям прогрес и демонстрира, че в бъдеще можем да го решаваме, сподели Стойнев.

Втората наклонност е отрицателна – ГЕРБ не престават да обезличават институциите , продължи гостът. Той посочи неявяването на премиера Бойко Борисов в пленарната зала през вчерашния ден при дебатирането на вота. Премиерът трябваше да участва, той е определен от българския Парламент. Каквито и задания има, той е задължен да пристигна и да дава отговор пред народните представители, сподели депутатът.

Начинът, по който ГЕРБ обезличава институциите, демонстрира тяхната самодостатъчност. Спомнете си по какъв начин се пробваха да обезличат и КСНС, когато ставаше въпрос за корупция, посочи гостът. Неслучайно има подобен огромен отпор, такава експанзия от страна на ГЕРБ , когато става въпрос за корупция, която от време на време минава в персонална вендета.

Стойнев разяснява нападките на Валери Симеонов и Лъчезар Иванов от трибуната с думите: Те „ бяха задействани от ГЕРБ, с цел да принизят дебатите и да не се стигне до същината на проблемите “.

Проблемът е, че сякаш желаеме повече да се представим пред чужденците, в сравнение с да решаваме вътрешните си проблеми. Напротив, по-важно е да не се изложим пред българския народ , посочи Стойнев.

Той изрази подозрение, че новият антикорупционен орган ще пребори корупцията, най-вероятно ще е бухалка против тези, които подлагат на критика властта – опозицията, интелектуалците, публицистите.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР