Считам, че субсидиите са изчислявани правилно, така както повеляват текстовете

...
Считам, че субсидиите са изчислявани правилно, така както повеляват текстовете
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Всички ще върнат парите от надвзетите субсидии

Считам, че дотациите са изчислявани вярно, по този начин както повеляват текстовете на закона. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова във връзка надвзетите партийни дотации.

От 2001 година до момента те се пресмятат въз основата на общата сума, която е планувана по член 27 – като се вземат всички подадени действителни гласове за партиите и обединенията и се умножат по 11 лв.. Преразпределят се гласовете на партиите и обединенията, които са останали под бариерата, сподели Стоянова.

Ще върнем парите и всички ще ги върнат, съобщи Стоянова.

Аз не съм сигурен, че всички политически сили са в положение да върнат тези средства, уточни депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на правната комисия в Народното събрание Филип Попов.

Пук казусът е с Министерство на финансите. Искаме оставката на финансовия министър, тъй като е негова отговорността. Ние сме основали Закон за бюджета, където ясно е казано, че дотацията е 11 лв.. В следствието на прокуратурата ясно е указано на мнистъра на финансите да окаже по-голям надзор, което ще покаже, че той не е упражнил подобен, съобщи Попов.

Българска социалистическа партия няма нищо общо с това, че министърът на финансите е превел не 11, а 13.25 лв.. За това си действие той би трябвало да носи политическа отговорност, в случай че не наказателна, сподели още социалистът.

Субсидии за партиите би трябвало да има, тъй като в случай че ги няма, няма по какъв начин да има плурализъм и народна власт. Друг е въпросът, че би трябвало да се направи по-ясна наредба защо да се харчат тези пари, акцентира Менда Стоянова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР