Считам, че правителството дължи обяснение за извънредното положение от последния

...
Считам, че правителството дължи обяснение за извънредното положение от последния
Коментари Харесай

Румен Радев за COVID-19: Кабинетът уби бизнеса. Да се върнем към нормалността


Считам, че държавното управление дължи пояснение за изключителното състояние от последния месец, сподели президентът. По думите му доста българи се нуждаят от помощ. "Гладът може да надделее над страха, а следствията рискуват да са наложителни от самия ковид. Трябва да си сложим национална цел ", написа "Факти ".

Това съобщи президентът Румен Радев в изказване във връзка предлагането на държавното управление за удължение на изключителното състояние.

Тази цел може да бъде реализирана с обединените старания на институциите и на всеки един от нас, сподели още той.

Радев изясни, че опазването на здравето ни следва да схване по-гъвкава тактика против ковид. "Фокусирането върху коронавирусът не би трябвало да попречва достъпът на хронично болните, а ограниченията - ясни и ефикасни ".

Част от ограниченията в изключителния закон се дефинират и от жителите и от бизнеса като незадоволителни.

Радев изясни, че опазването на здравето ни следва да схване по-гъвкава тактика против ковид. "Фокусирането върху ковид не би трябвало да попречва достъпът на хронично болните, а ограниченията би трябвало да са ясни и ефикасни ".

Част от ограниченията в изключителния закон се дефинират и от жителите и от бизнеса като незадоволителни. "Формулата 60/40 е мъчно използвана ", добави.

Радев съобщи, че в изискванията на рецесия действителната помощ е безвъзмездната. "Правителството прибягва до нов заем до 10 милиарда лв. преди да употребява запасите в бюджета ".

Очакваните ограничения не са свързани с финансова помощ, а баланс сред ограничаване и обществена интензивност. "Непосилните санкции са неприемливи ", изясни президентът.

Трябва да заложим на съзнанието и възприятието на отговорност, моли Радев, като изясни, че е нужна мисъл за другия. "Кризата открои своите скрити герои - лекарите, служителите на реда, преподавателите, учениците и други ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР