Считам, че Мая Манолова ще бъде кандидатът за кмет, зад

...
Считам, че Мая Манолова ще бъде кандидатът за кмет, зад
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Когато обединим усилията си и когато хората желаят промяна, тя ще се случи

Считам, че Мая Манолова ще бъде претендентът за кмет, зад който ще застане освен Българска социалистическа партия, само че и други политически сили. Има нещо, което е несъмнено – тя е острие и пътят й стартира от левицата. В момента Мая Манолова е надпартиен претендент. Тя завоюва доверието на българите, които не имат вяра освен на институциите, само че и на политическите партии. Тя има голям късмет да завоюва София. Това ще бъде борба, съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Драгомир Стойнев пред Канал 3. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

По думите му след два мандата ръководство на Йорданка Фандъкова е време София да бъде изменена.

„ Желанието на столичани е да бъде променено ръководството на града”, безапелационен бе Стойнев.

„ Считам, че когато обединим напъните си и когато хората желаят смяна, тя ще се случи. Трябва да бъдем спокойни и уравновесени”, съобщи още зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България”. Той изрази мнение, че не е имало по-добър омбудсман от Манолова и че когато поеме идея, тя напълно се отдава на нея. „ Каузата София за нея ще бъде главният й приоритет”, изрази мнение Стойнев.

„ Постът кмет на София е тежък и ангажиращ. Проблемите в София са много– от чистотата на въздуха до непрекъснатите поправки, които приказват за некачествено строителство. Всеки проблем се трансформира в рецесия, това е жанр на ръководството – освен на държавното управление, само че и на общината”, съобщи още Драгомир Стойнев.

Стойнев посочи, че задачата на левицата на локалните избори е да удвои общините, в които Българска социалистическа партия е първа политическа мощ и да има повече общински съветници.

„ С оглед резултатите от Евроизборите, които демонстрираха, че в сред 5 и 7 регионални центъра Българска социалистическа партия е първа политическа мощ – това ни вдъхва самочувствие, че можем да спечелим градове като Перник и Ямбол, Русе, Разград”, сподели социалистът.

„ В последна сметка хората са изтощени от ръководството на ГЕРБ, те желаят да имат община, която да е близо до тях и кметовете да имат по-голяма самостоятелност от изпълнителната власт”, разяснява още зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България”.

Стойнев разяснява и шпионския скандал от последните дни: „ Когато се случиха карцерът и разпитът, всички бяхме обезпокоени, тъй като това изглеждаше като офанзива против една неправителствена организация, офанзива против свободата на съдружие, тъй като в съдружие „ Русофили” има представители на „ Атака” и ГЕРБ. Не одобряваме интелектуалци и публицисти да бъдат водени на разпити с белезници”.

Драгомир Стойнев посочи, че от левицата желаят успокоение и прикани преди всичко да стои българофилството. „ Да забележим по какъв начин отстояваме българския народен интерес - било то пред американците, руснаците или други държави”, заключи Стойнев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР