Считам, че комисията има потенциал и, че по някакъв начин

...
Считам, че комисията има потенциал и, че по някакъв начин
Коментари Харесай

Цацаров не е съгласен председателят на Атикорупционната комисия да се назначава от президента

Считам, че комисията има капацитет и, че по някакъв метод мога да допринеса тя да получи това място, което й отрежда законът. Така настоящият основен прокурор Сотир Цацаров отговори на публицисти в Народното събрание за какво е приел номинацията за ръководител на антикорупционния орган.

Цацаров е консенсусното предложение на ГЕРБ и " Обединени патриоти " и през днешния ден се среща с депутатите от НФСБ.

В концепцията, която приготвя за работата на комисията имало прагматични текстове, свързани с това, тя " да бъде събудена от положението, в което се намира в този момент ".

Цацаров разяснява, че не е негова работа да предлага промени в антикорупционния закон, тъй като е в пълномощията на народните представители. Това обаче не означавало, че законът не се нуждае от промени. Напротив, уточни Сотир Цацаров, настоящият закон има много недостатъци и в концепцията си и при чуването си няма да скрия мнението си за измененията, които би трябвало да бъдат направени.

" При всички случаи считам в самата идея да предложа напълно съответни и прагматични неща. Те при всички случаи ще бъдат свързани с това комисията да бъде събудена от положението, което се намира в този момент. Стремежът ми ще бъде за съответни и прагматични оферти. Може би ще ме попитате за оферти за промени в Закона, ще кажа по този начин - не е моя работа да предлагам промени в закона ", сподели още Цацаров.

Действащият основен прокурор не поддържа предлагането на Българска социалистическа партия ръководителят на КПКОНПИ да се назначава от президента, а не да се избира от Народно събрание. Ако претекстът на някого е, че този, който избира, не може да бъде разследван, може би би трябвало малко да се замисли за правната логичност, аз политическа логичност не искам да разясня, посъветва той.

Сотир Цацаров не отговори дали, в случай че бъде определен за ръководител на комисията, предварително ще освободи поста на основен прокурор. Ако бъда определен, ще пристигна миг, в който би трябвало да се реши съгласно конституцията и законите по какъв начин ще се работи, уточни той. На този стадий било прекомерно рано да се разяснява.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР