Счетоводните услуги са една сфера от бизнеса, от която целият

...
Счетоводните услуги са една сфера от бизнеса, от която целият
Коментари Харесай

Счетоводни услуги: Борбата за оцеляване

Счетоводните услуги са една сфера от бизнеса, от която целият останал бизнес е подвластен. Няма работещ бизнес, който да може да съществува без счетоводно обслужване. Това е и една от аргументите конкуренцията в областта на счетоводните услуги да е толкоз мощна – доста хора виждат опция за професионално развиване в нея.

Това от своя страна води до пренасищане на пазара със счетоводители. Много от тях се пробват да започват личен бизнес като открият лични счетоводни къщи. Разбира се, постоянно те са формирани от един счетоводител – техният създател. Когато на пазара се появят прекалено много „ играчи “, набирането на клиенти става въпрос на оцеляване. В този случай цената на счетоводните услуги става главен коз в битката за клиенти.

Цени на счетоводни услуги – в конкуренция за клиенти 

Когато цената на счетоводните услуги е единственото преимущество, което един счетоводител или счетоводна къща могат да предложат, това нормално е алена лампа за проблем. Не единствено в областта на счетоводните услуги, само че и в други сектори, ниската цена нормално води след себе си ниско качество на предлагания артикул или услуга.

Това постоянно не тормози възможните ползватели на услугите, тъй като бърза информация в най-популярната търсачка демонстрира, че една от най-търсените изречения в сферата е.

Защо обаче ниската цена постоянно може да се окаже проблем? Поради няколко аргументи.

Ниските цени на счетоводните услуги – казусът обяснен 

Всички знаем, че нормално ниската цена допуска и ниско качество, нали? Защо това е по този начин, когато приказваме за цените при счетоводните услуги? Взимаме за образец счетоводител, който работи самичък за себе си. Когато предлага прекомерно ниски цени на счетоводните услуги, подобен счетоводител би следвало да успее да притегли клиенти. Когато един бизнес притегля клиенти, той стартира да става все по-ангажиран с обслужването им, а времето стартира да се разпределя сред повече клиенти. Това значи, че за всеки клиент има все по-малко време.

Колкото повече клиенти за един счетоводител, толкоз повече работа, толкоз по-малко време. Всичко това води след себе си опцията за допускане на неточности или даже от време на време „ претупване “ на работата по някой клиент, с цел да има време за работа по другите клиенти. Т.е., преди всичко имаме допустимо утежняване на качеството на счетоводните услуги.

Защо тогава не си наеме личен състав? Защото ниските цени на услугите не му разрешават. В най-хубавия случай си намира нископлатен (съответно нискоквалифициран) счетоводител. Заради ниските цени, спомагателните курсове и образования са мираж. Това, което се получава е, че ниското равнище на обслужване, хаосът и проблемите просто се мултиплицират непрестанно, тъй като ниската цена ще продължи да води клиенти в идеалния случай. Те обаче ще продължат да бъдат обслужвани по същия метод, а той е проблематичен.

В един миг, в следствие от всичко разказано досега, неизбежно настава един безпорядък, който става неконтролируем. На пръв взор всичко би трябвало да е наред – клиенти има, заплащат си, само че постоянно нещо не е наред, постоянно има някакъв проблем, все нещо се обърква. Накрая, като теглиш чертата, облагата също е незадоволителна.

Казано в резюме, ниските цени на счетоводните услуги могат и да обезпечат някой и различен клиент, само че дълготрайно е невероятно да управляваш печеливш бизнес, който разчита единствено и само на ниските си цени.

Високи цени на счетоводните услуги - гаранция за качество? 

Сама по себе си цената, на която и да е услуга или артикул, няма по какъв начин да ни даде цялостна информация за качеството. По хипотеза, назад на тезата за минусите на ниските цени, то високите цени на счетоводните услуги би следвало да водят след себе си и високо качество на предлаганите услуги. Такава гаранция обаче няма кой да ни даде.

Едно е несъмнено – който има самочувствието да постави висока цена на услугите си, знае, че предлага високо качество и може да си разреши да не работи с клиенти, които избират счетоводителя си единствено на база цената, която предлага.

Когато избирате счетоводител за своя бизнес проучете добре компанията в интернет, срещнете се персонално с шефа на компанията или даже притежателя – те постоянно са едно и също лице. Личният контакт с хората, на които ще поверите бизнес си, постоянно е значим и от него може да научите доста.

И най-после – не забравяйте, че евтиното дълготрайно постоянно излиза по-скъпо.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР