Scarabèe (бръмбар - превод от френски) e уникална военна машина,

...
Scarabèe (бръмбар - превод от френски) e уникална военна машина,
Коментари Харесай

Scarabèe - военната машина, която може всичко

Scarabèe (бръмбар - превод от френски) e неповторима военна машина, каквато светът не е виждал досега.

Дизайнът й е дело на дъщерната на Volvo компания Arquus, чиято активност е създаването на военни машини от ново потомство.

" Бръмбарът " тежи цели 6.6 тона, само че умерено може да транспортира товари, тежащи още най-малко 2 тона.
 Снимка 430206

Возилото е оборудвано с невероятни отбрани, които му разрешават да среща снаряди, мини и патрони, както и да " скача " от аероплан, стига височината да не е прекомерно огромна.

Военният джип е оборудван с два мотора - дизелов подобен с мощ от 300 коня и спомагателен електрически мотор, който внася още 103 коня в четири-местното купе.

Може би най-забележителната дарба на Scarabèe е опцията за превръщане на 180 или 360 градуса на място. Всяко от колелата може да бъде завъртяно и задвижено в друга посока, което разрешава на машината да се движи встрани, сходно на рак.
 Снимка 430207

Колата също по този начин може да бъде следена от огромно разстояние, без потребността от директен образен контакт, а дизеловият контейнер е задоволително огромен, с цел да задвижва Scarabèe в продължение на съвсем 1000 километра.

По данни на Popular Science, френската войска се готви да закупи 730 броя от Scarabèe в идващите пет години, само че се приказва, че Volvo и Arquus имат запитвания и от други страни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР