Сборникът Югославия. Мир, война, разпадане събира всички есета и анализи

...
Сборникът Югославия. Мир, война, разпадане събира всички есета и анализи
Коментари Харесай

Сборникът "Югославия. Мир, война, разпадане" от Ноам Чомски

Сборникът " Югославия. Мир, война, раздробяване " събира всички есета и разбори на известния американски интелектуалец и откривател Ноам Чомски за югославския район, писани в продължение на над четири десетилетия.

Съдържанието, формирано от историка и актуален актьор Давор Джалто, е разграничено на три елементи. Книгата преглежда интервала на Югославия под управлението на Йосип Броз Тито, рецесията от края на 80-те и началото на 90-те години и разпадането на Югославия, споровете в Косово, събитията, довели до бомбардировките на НАТО през 1999 година и последствията от тях. През опита на Югославия Чомски разсъждава върху социализма и капитализма, свободния пазар, цензурата.

Преводът е на Марианна Панова. В книжарниците от " Сиела ", които през 2017 година показаха и българско издание на различен труд на Чомски - " За западния тероризъм. От Хирошима до дроновете ".

Читателите на " Дневник " могат да купят книгата със специфична отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безвъзмездна доставка тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Книги (122)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР