Сборникът с разкази „Десет женски изневери“ от Катя Антонова е

...
Сборникът с разкази „Десет женски изневери“ от Катя Антонова е
Коментари Харесай

Готови ли сте да говорим за Десет женски изневери?

Сборникът с разкази „ Десет женски изневери “ от Катя Антонова е най-новата книга на издателство „ Будлея “, която приказва намерено за тематика, постоянно заклеймявана в обществото. Съвременната българска читателка от дълго време чака да ѝ бъде препоръчано нещо по едно и също време провокативно, стилно и вълнуващо.
Изданието ще бъде в книжарниците от вторник, 20 ноември, когато ще се състои и формалната премиера. Събитието стартира в 19:00 ч. в столичния клуб „ Терминал 1 “ (ул. “Ангел Кънчев” №1). Книгата е част от каталога на издателство „ Будлея “, като включва не просто илюстрации, а портрети на десетте основни героини, нарисувани от художничката Йорданка Мишева.
На страниците ѝ читателят ще открие историите на 10 дами, в чиито живот участва изневярата – тематика табу за доста хора. „ Десет женски изневери “ разкрива друга позиция към интимните взаимоотношения в една двойка и към любовта като цяло. Героините са като действителните персони, които срещаме по улицата – преценяват се с разпоредбите на обществото, работят, грижат се за дома и децата си. Копнеят. В сърцата им има място за тези същински дълбоки усеща, които неведнъж слагаме на последно място в битието си и които по памет назоваваме „ обич “. Това са разкази, които плачат, смеят се, обичат.
" Този псевдоморал ме тревожи – през днешния ден ние не сме почтени във връзка с възприятията си, във връзка с сърцата си. Чрез тези 10 описа бих желала да обърна внимание не толкоз на изневярата, колкото на аргументите, водещи до нея. А в множеството случаи това е неналичието на обич. Така че „ Десет женски изневери “ не е предварителна защита на изневярата, а поддръжка на любовта ", споделя авторката.
Катя Антонова е родена в София през 1982 година Писането е главното ѝ професионално занятие. Работила е в креативните отдели на огромни рекламни организации, писала е и за медии. От 2013 година е притежател на издателство „ Рибка “, познато у нас с защитата си селекция от заглавия и прелестното им оформление. Авторка е на голям брой детски книги – „ Феята от захарницата “, „ Двете кралства “, „ Рибка “, „ Принцесешки истории “, поредицата „ Какво значи да си… “, както и на романа за възрастни „ Призракът “.
Издателство „ Будлея “ е импринт на „ Рибка “ и е ориентирано към дамската публика, като книгите му се обръщат към тематики, по които, заради една или друга причина, обществото ни не съумява да организира деен спор. Редактор на „ Десет женски изневери “ е Габриела Кожухарова, а графичното оформление е дело на Евгения Николова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР