Сборът от точките от коефициентите ще служи за изчисляването на

...
Сборът от точките от коефициентите ще служи за изчисляването на
Коментари Харесай

Огромна Промяна При Телк-Овете! Вижте Как Се Разпределят Точките!

Сборът от точките от коефициентите ще служи за изчисляването на броя часове персонална помощ, които може да получи един неработоспособен.

" Считаме, че оценката ще бъде по-обективна във връзка с главното, за което тя ще бъде предопределена – установяване на персоналната помощ и по-конкретно на часовете асистентска поддръжка за тези хора с увреждания, които са правоимащи ", съобщи общественият министър Бисер Петков след съвещанието.

Той добави, че по отношение на закона за персоналната помощ за първите 2 години от използването му хората с увреждания над 90% и децата с над 50% с право на непозната помощ са правоимащите. С измененията се опростява и работата на обществения служащ при попълването на формуляра за самокритика. Ако едно лице е декларирало нужда от персонална помощ, то тогава общественият служащ, който е водещ за съответния случай, ще попълня единствено избрани елементи, свързани с тази нужда.

Социалният министър посочи, че след 3 месеца от използването на методиката ще бъде направена оценка на въздействието и да бъдат осъществени корекции, в случай че е належащо. По време на съвещанието Съвета не подкрепил работа по плана за използване на Закона за хората с увреждания, изясни неговият ръководител вицепремиерът Томислав Дончев, написа Днес.бг.

Бисер Петков изясни, че не бил реализиран консенсус кой да е размерът на закупената продукцията от работодателите на компании, които не могат да наемат хора с увреждания. Тяхното предлагането било да е в размера на една минимална работна заплата, до момента в който от Национално представителните организации на хората с увреждания желали да бъдат три работни заплати.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР