Сборът от спечелените места в парламента на ГЕРБ ДПС и

...
Сборът от спечелените места в парламента на ГЕРБ ДПС и
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Позицията на ПП е легитимна, коалиция с ГЕРБ щеше да е смъртоносна за тях

Сборът от извоюваните места в Народното събрание на ГЕРБ Движение за права и свободи и " Възраждане " е много повече от 120, което значи, че който и да прави държавно управление, би трябвало да се обърне към една от трите партии. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният вицепремиер и министър на образованието проф. Даниел Вълчев.

Това, което вършат сега Политическа партия (отказът на " Продължаваме промяната " да влезе в коалиция с ГЕРБ – б. ред.), съгласно мен е безусловно разумно. Позицията им е законна. Ако се бяха съгласили с офертата на ГЕРБ, това означаваше коалиция сред първия и втория. Обикновено тези обединения са смъртноносни за втория. Те се сътвориха като съперник на един модел и няма по какъв начин да го поддържат. От друга страна, когато мандатът отиде при тях, единственият метод за сформиране на държавно управление е една от партиите ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " да го поддържа, съобщи проф. Вълчев.

" Възраждане " играят дълготраен мач, тъй като сега порастват. Оттук нататък, в случай че желаеме България да има държавно управление, това ще стане или с гласовете на ГЕРБ, или с гласовете на Движение за права и свободи, или с гласовете на двете партии, уточни някогашният вицепремиер.

Вероятно е да има държавно управление с третия мандат на Янев, което да бъде полутакова, полуонакова. Това ще е нестабилна структура, само че може да свърши някои положителни неща за страната, сподели още проф. Даниел Вълчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР