Сборът от броя на евродепутатите на Европейската народна партия (ЕНП)

...
Сборът от броя на евродепутатите на Европейската народна партия (ЕНП)
Коментари Харесай

ЕНП и социалистите губят мнозинството в Европарламента по първи прогнози

Сборът от броя на евродепутатите на Европейската национална партия (ЕНП) и на Партията на европейските социалисти (ПЕС) към този момент се обрисува под половината от общия брой на мандатите в идващия Европейски парламент. Това демонстрират първите планирани данни, показани през днешния ден от Екологичен потенциал, написа " Мениджър Нюз ".

Говорители на институцията прецизираха, че данните ще бъдат опреснявани всяка седмица до изборите в края на май. Засега се вижда, че ЕНП губи три на 100 поддръжка, социалистите губят шест %, Европейските консерватори и реформатори (ЕКР) биха получили с 2,5 на 100 по-малко гласове, а Зелените - с 0,5 на 100 по-малко, в случай че изборите бяха през днешния ден. Европейската обединена левица би запазила досегашните си резултати, либералите (АЛДЕ) биха отчели растеж от 1,5 на 100, групата " Европа на свободата и директната народна власт " би повишена с половин %, групата " Европа на народите и свободата " - с 3,5 на 100, осведоми Българска телеграфна агенция.

Тъй като следва Англия да напусне Европейски Съюз, местата в Екологичен потенциал от 751 през днешния ден ще бъдат понижени на 705 след изборите тази година. Така се чака по последни данни ЕНП да има 183 евродепутати (217 досега), социалистите и демократите (ПЕС) - 135 (180), АЛДЕ 75 (68), " Европа на народите и свободата " - 59 (37), ЕКР - 51 (75), Европейска обединена левица 46 (52), " Зелени " - 45 (52), " Европа на свободата и директната народна власт " - 43 (41). Независими се чака да бъдат 10 евродепутати (при 22 днес). В групата " други " се плануват 58 евродепутати, в това число представители на партията " Република, напред " на френския президент Еманюел Макрон.

Засега Екологичен потенциал не знае каква изборна интензивност да чака, само че отбелязва, че по публични данни под половината от избирателитне в Европейски Съюз (41 на сто) знаят на коя дата са поканени да гласоподават. За април е плануван спор сред водещите претенденти за ръководител на Европейската комисия. Досега има петима претенденти, а в края на март се чака да бъде разгласен претендентът на АЛДЕ, оповестиха представителите на Екологичен потенциал.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР