Сближаването на Великобритания на Брекзита с американския президент Доналд Тръмп

...
Сближаването на Великобритания на Брекзита с американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Г-7 или Г-5? Тръмп и Джонсън внасят непредвидимост на срещата във Франция

Сближаването на Англия на Брекзита с американския президент Доналд Тръмп основава риск от още по-големи компликации при търсенето на общи позиции на срещата на Г-7 този уикенд. Върху събитието към този момент са надвиснали облаците на трансатлантическото недоразумение по въпросите на търговията, Иран и климатичните промени.

Домакинът на срещата, френският президент Еманюел Макрон, не анонсира огромни упования от Биариц, с цел да се избегне миналогодишното крушение от Канада. Тогава Тръмп шокира останалите водачи, като си потегли рано и пропусна заключителното официално съобщение.

Макрон, който е разгорещен еврофил и пореден бранител на мултилатерализма, ще разчита на срещата, която стартира на следващия ден и завършва в понеделник, да бъде реализиран прогрес в сфери на общи ползи. Официално тя е отдадена на необятната тематика за понижаване на неравенствата.

По горещите тематики участниците при нужда ще се съгласяват, че имат различия.

" Трябва да променим формата. Няма да има заключително официално съобщение, а обединения, задължения, следващи дейности. Трябва да приемем, че по един или различен въпрос някой от членовете на клуба може да не бъде склонен ", сподели Макрон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР