Сближаване със САЩ няма да компенсира загубите за Великобритания от

...
Сближаване със САЩ няма да компенсира загубите за Великобритания от
Коментари Харесай

Политолог: САЩ не могат да компенсират загубите на Великобритания от Brexit

Сближаване със Съединени американски щати няма да компенсира загубите за Англия от раздялата с Европейския съюз (ЕС), имайки поради, че над 50% от комерсиалния продан на Кралството е с единния пазар на блока. Това сподели политологът Христо Панчугов в предаването „ В развиване “ с водещ Живка Попатанасова.

Според Панчугов вероятността Англия да не се раздели с Европейски Съюз на 31 януари е минимална, само че по пътя на страната по-късно предстоят доста изненади.

„ Необходими са много съществени дипломатически старания за постигането на комерсиално съглашение сред Лондон и Брюксел “, означи гостът, като добави, че на 31 декември 2020 година въпреки всичко Англия може да напусне блока без такова. По негови думи това е евентуално най-увреждащият сюжет за Кралството и най-голямата опасност за него.

„ Втората огромна опасност е в многото неща, които би трябвало да бъдат контрактувани “, уточни Панчугов. Той открои като най-хубав вид на комерсиална договорка опцията Англия да остане част от единния пазар на Европейски Съюз, без да е член на блока.

„ За страдание този сюжет наподобява към този момент не е на дневен ред “, означи политологът.

„ За първи път в историята следим комерсиално съглашение, в което страните не се пробват да се сближат, а се пробват да се разграничат “.

Като трети фактор, объркващ Кралството след Brexit, Панчугов посочи фактът, че страната има подписани съглашения с доста други страни като част от блока, които редом на договарянията с Европейски Съюз също ще би трябвало да предоговори.

Панчугов разяснява и ролята на Англия за европейската сигурност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР