Сблъскваме се с две кризи едновременно - здравна и икономическа.

...
Сблъскваме се с две кризи едновременно - здравна и икономическа.
Коментари Харесай

Ударени сме едновременно от две кризи, категоричен е Росен Плевнелиев

Сблъскваме се с две рецесии по едно и също време - здравна и икономическа.
Това съобщи в изявление пред БНР Росен Плевнелиев - президент на България 2012-2017 година Според него ограниченията, които държавното управление предлага в изключителната обстановка, са едвам първите от многото, които ще бъдат взети според от това по какъв начин ще се развие рецесията. Той предвижда, че най-малко още три месеца България ще бъде в първата фаза на рецесията
" Ще се борим да овладеем процеса, да имаме надзор върху разпространяването на вируса, с цел да избегнем пик на болестта ", сподели той и начерта три пътя за излизане от рецесията - посредством ваксина, посредством така наречен " стаден имунитет " и посредством тотална смяна в социално-производствения модел, което значи, че светът ще бъде доста друг.
По думите на президента Плевнелиев икономическата рецесия ще надмине мащабите на Голямата меланхолия от 30-те години на 20 век .
Президентът показа създаден от българска компания модел за излизане от рецесията, наименуван " България на две скорости ".
" Стъпка по стъпка - връщане към нормалността. Първата скорост са високо рисковите групи - възрастните хора, към които би трябвало да имаме специфични ограничения и те ще продължат дълго време. Втората са младите, които са минали към този момент през заболяването, те би трябвало да се завръщат към този момент на открито и да работят ", изясни той. Тази стратегия е показана на държавното управление и на Министерството на здравеопазването, уточни Росен Плевнелиев и изясни, че това е методът, по който и Германия, и Южна Корея вървят.
Плевнелиев разяснява и решението за компенсацията на бизнеса " 60:40 " като съобщи, че то не би трябвало да бъде наричано по този начин.
" Елементарната сметка демонстрира, че то е 60:70, тъй като отвън заплатата има още 30% спомагателни осигурителни разноски. Много страни поеха тези разноски, за жалост в нашата страна не се случи това. Собствениците на компании ще би трябвало да прибавят едни 30% от горната страна във време, в което икономическата интензивност е спряла ". Той предвижда, че тази мярка ще проработи, само че не и в мащаба, в който държавното управление чака.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР