Сблъсъци в района на летището на Триполи между тежковъоръжени милиции

...
Сблъсъци в района на летището на Триполи между тежковъоръжени милиции
Коментари Харесай

Над 20 убити и 63 ранени в сблъсъците в Триполи

Сблъсъци в региона на летището на Триполи сред тежковъоръжени милиции през днешния ден лишиха живота на минимум 20 души, а ранените са минимум 63 души, съобщи Асошиейтед прес.

Сред жертвите има цивилни. Заради конфликтите сред две милиции, които настояват, че са свързани с интернационално приетото държавно управление на Либия, единственото летище на либийската столица прекрати работа. Персоналът на летището бе евакуиран, а пет полета бяха анулирани.

Сблъсъците са сред милиция, нарекла се Специални сили за въздържане и конкурентна милиция, ръководена от Башир ал Бакара. Милицията на Ал Бакара желала освобождението на хора, за които се предполагало, че са членове на Ал Каида и на Ислямска страна, и които били държани в затвор край летището, който пък бил ръководен от Специалните сили за въздържане.

Международно приетото либийско държавно управление подреди милицията на Ал Бакара да се разформирова и да съобщи оръжието си.
Случилото се през днешния ден в Триполи акцентира какъв брой нестабилна е ситуацията в Либия седем години след свалянето на режима на Муамар Кадафи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР