Сблъсъци между съперничещи си военни формирования имаше през изминалата нощ

...
Сблъсъци между съперничещи си военни формирования имаше през изминалата нощ
Коментари Харесай

Въпреки примирието: Пак престрелки и сблъсъци в Судан

Сблъсъци сред съперничещи си военни формирования имаше през миналата нощ в някои елементи на столицата на Судан Хартум, съобщи Ройтерс, като се базира на известия на локални поданици, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това става през втория ден от оповестеното едноседмично преустановяване на огъня, целящо да разреши да бъдат доставени филантропични помощи и да се приготви почвата за по-трайно помирение.

Жителите на град Омдурман оповестиха, че късно нощес е имало престрелки в няколко квартала. Тежък артилерийски огън е бил чут и в покрайнините на суданската столица.

Споразумението за преустановяване на огъня, което се следи от представители на Саудитска Арабия и Съединени американски щати, както и от враждуващите страни, бе контрактувано след траяли пет седмици интензивни военни дейности в столицата Хартум и прояви на принуждение в други региони на страната, в това число в размирната суданска провинция Дарфур.

Прекратяването на огъня докара до релативно мъртвило на сраженията в Хартум по-рано през вчерашния ден, макар че до момента има малко признаци за бързо увеличение на доставките от филантропична помощ. Според филантропични служащи доста от доставките и непознатите представители, идващи в Порт Судан на брега на Червено море, чакат да им бъдат дадени позволения и гаранции по отношение на сигурността.

Етикети: Судан
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР