Сблъсъци между протестиращи и полицаи в съд в Атина. Полицаи

...
Сблъсъци между протестиращи и полицаи в съд в Атина. Полицаи
Коментари Харесай

Сблъсъци по време на търг на длъжници в Атина

Сблъсъци сред протестиращи и служители на реда в съд в Атина. Полицаи използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян стачкуващи, които се пробваха да спрат търг на парцели на длъжници.

За да спрат търга на парцели, протестиращите замеряха служителите на реда с пожарогасители, саксии, отпадъци. Продажбата на жилищата на длъжници, е главен детайл в договарянията с кредиторите по избавителния проект за Гърция за идващия транш.

Гръцкото държавно управление даде обещание, че парцели до 300 000 евро няма да бъдат продавани на търг. Но в листата на банките към този момент има 10 000 жилища на неприятни платци, които са оповестени за продажба. От тях банките се надяват, през идващите 12 месеца да съберат към 2 милиарда и 500 милиона евро. От през днешния ден стартират да работят и онлайн търговете.

Днес започва и първата данъчна лотария в Гърция. Всеки месец 1000 души ще печелят по 1000 евро. Целта е да се ускори битката с укриването на налози. Разходите по лотарията се пресмятат за към 1 милион евро, само че съгласно държавното управление - тази сума е алегорична на фона на укриваните 16 милиарда евро приходи всяка година.

Още преди три години държавното управление в Атина я предложи на интернационалните кредитори като вид за запълване на дупките в бюджета.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР