Сблъсъци между полицията и демонстрантите за поредна седмица в Париж

...
Сблъсъци между полицията и демонстрантите за поредна седмица в Париж
Коментари Харесай

Проявите на синдикатите и жълтите жилетки в Париж ескалираха до бунтове

Сблъсъци сред полицията и стачкуващите за поредна седмица в Париж поради митингите на " жълтите жилетки " и синдикатите , съобщи ТАСС.

Маскирани младежи запалили огромен огън на улицата пред изложбения център на Жорж Помпиду, полицията трябвало да се намеси и да разпръсне тълпата в този регион.

Движението на проведената колона беше прекратено, полицията употребява гранати със сълзотворен газ.

Неизвестни хора, облечени най-вече в черно и криейки лицата си под маски и шалове, изграждали спонтанни барикади от железни огради , сложени в огромен брой около зоните на ремонтните действия. С помощта на щитове и палки служителите на реда последователно изтласкали нападателните стачкуващи на улицата. Ситуацията остава извънредно напрегната.

Протестът на " жълтите жилетки " стартира сутринта, като колона от стачкуващи мина съвсем без произшествия от площад де ла Борс във втория квартал на Париж съвсем до северната гара. Там те се причислиха към похода на синдикатите, които стачкуват 24 следващи дни и дружно с тях отидоха на площад Шателет.

Първата обща стачка, проведена от най-големите синдикални организации във Франция, шокира страната на 5 декември , когато към 800 хиляди души излязоха на улиците на разнообразни градове, съгласно Министерството на вътрешните работи. В пет демонстрации, извършени от този ден, участваха транспортни служащи, лекари, учители, юристи, пожарникари и представители на доста други специалности, които са срещу пенсионната промяна.

Сред главните аргументи за недоволството на французите е решението на управляващите да отстранен специфичните пенсионни цени за две дузини категории жители, както и желанието да се увеличи възрастта, от която пенсията ще се изплаща напълно до 64 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР