Сблъсъци между полиция и демонстранти имаше в 76-ата вечер на

...
Сблъсъци между полиция и демонстранти имаше в 76-ата вечер на
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и демонстранти в 76-ата вечер на протест

Сблъсъци сред полиция и стачкуващи имаше в 76-ата вечер на митинги.

Ескалацията на напрежението се случи по време на третия народен митинг в София, извършен нощес.

Трима служители на реда пострадаха, а един от протестиращите е арестуван.

Кръстовищата на Орлов мост и при Ректората на Софийския университет останаха блокирани с часове.

Първите няколко часа от така наречен " Велико национално въстание-3 " минаха умерено. 20 минути преди 22.00 часа ескалацията на напрежението се случи, откакто част от протестиращите упорстваха да преминат през полицейския кордон откъм постройката на Българска академия на науките, с цел да стигнат до Паметника на незнайния войник.

Друга група от протестиращи се опита да заобиколи кордона и да стигне до остарялата постройка на Народното събрание. Тогава към органите на реда полетяха бомбички, бутилки и павета.

Арман Бабикян от " Отровното трио ":

" Тука написа " Съединението прави силата " и взехме решение, че в Деня на независимостта можем да дойдем тук. Оказа се, че не можем да дойдем и тук ".

Ето какво изясни различен от протестиращите - Тихомир Василев:

" Човекът, който е против мен 11001, какво да ми отговори. Той е на работа. Него са го изкарали. Аз с него мога да приказвам и той ще ми отговори. За разлика от началниците, тия хора са сложени тука на пангара. Те не са сред чука и наковалнята, те са на наковалнята и те са сложени от началниците им ".

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев изясни, че със Столичната община е бил координиран само митинга на площад " Независимост.

Случилото се пред постройката на Народното събрание са нерегламентирани дейности, целящи само ескалация на напрежението.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР