Сблъсъци между полицаи и демонстранти избухнаха днес в Атина по

...
Сблъсъци между полицаи и демонстранти избухнаха днес в Атина по
Коментари Харесай

Продължават сблъсъците между полицаи и демонстранти в Атина

Сблъсъци сред служители на реда и стачкуващи избухнаха през днешния ден в Атина по време на митинг поради смъртоносната влакова злополука тази седмица, съобщи организация Ройтерс.
Прочетете още
Около 7500 души по данни на полицията са се събрали пред гръцкия парламент през днешния ден, с цел да изразят гнева си след смъртоносната влакова злополука тази седмица, при която починаха минимум 57 души, оповестява организация Франс прес. Смята се, че случаят се дължи на човешка неточност и пропуски в ограниченията за сигурност на железопътната мрежа.

Синдикатите на железничарите оповестиха митинг през днешния ден на площад Синтагма и стачка, която спря придвижването на влаковете и през уикенда. Към митинга се причислиха и чиновници на атинското метро.

Началникът на жп гарата в Лариса, който е упрекнат по отношение на злополуката, се яви през вчерашния ден пред локалния съд, само че получи един ден пролонгация, с цел да приготви отбраната си, оповестяват локалните медии. Неговият юрист Стефанос Пандзардзидис съобщи през вчерашния ден пред публицисти, че нови доказателства изискват един ден пролонгация по делото.

59-годишният шеф на гарата бе изправен пред арбитър следовател за първи път в четвъртък. Адвокатът му сподели тогава, че неговият клиент е сломен от нещастието и че е поел своята част от отговорността. Срещу мъжа са повдигнати голям брой обвинявания за ликвидиране по несъобразителност, причиняване на телесни повреди по несъобразителност, застрашаване на човешки живот и предизвикателство на нарушавания в публичния превоз.

След злополуката представители на синдикатите на железопътните служащи обявиха, че има проблеми с сигурността на придвижването по железопътната линия Атина-Солун. Според тях в редица сектори от трасето, където влаковете се движат със скорост до 160 км в час, системите за светлинна сигнализация и автоматизиран надзор на придвижването не работят и придвижването на влаковете не се отразява на мониторите. Машинистите в действителност ръководят влаковете в ръчен режим.

От транспортната компания оповестиха, че в пътническия трен, който се е сблъскал с товарен трен във вторник вечерта край гръцкия град Лариса, са пътували към 350 души. Според последните публични данни на гръцката противопожарна работа броят на доказаните жертви на тази влакова злополука доближи 57 души. Повечето от починалите са млади мъже и дами на 20 и 30 години. В момента в лечебни заведения се намират 22 души, седем от които са в интензивни отделения.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР