Сблъсъци между кюрди и подкрепяни от Турция бунтовници в Северна

...
Сблъсъци между кюрди и подкрепяни от Турция бунтовници в Северна
Коментари Харесай

Кюрди и подкрепяни от Турция бунтовници се биха в Сирия

Сблъсъци сред кюрди и подкрепяни от Турция бунтовници в Северна Сирия лишиха живота на 11 души, а двама са ранени, заяви представител на неправителствена организация (НПО), представен от ДПА.

Базираният във Англия Сирийски център за наблюдаване на човешките права сподели, че конфликтите са избухнали в региона Айн Иса, където подкрепяни от Турция сили се пробвали да навлязат на позиции на подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски бойци от Сирийските демократични сили (СДС).

При кюрдска засада са убити 11 бунтовници. Центърът за наблюдаване на човешките права сподели, че и кюрдите са понесли загуби, само че не даде детайлности.

Юсеф Хамуд - представител на подкрепяната от Турция Национална сирийска войска (НСА), сподели за ДПА, че бойците на Съюз на демократичните сили са обстрелвали с гранати позиции на НСА и са ранили минимум двама бойци.

Междувременно детонация избухна край следения от бунтовниците град Ал Баб в североизточна част на сирийската провинция Алепо. Загинали са петима души, а 19 са ранени.

"Взривила се е кола бомба, а задачата е бил полицейски сектор ", съобщи Агенция Франс Прес. Атентатът стана в район, доста покрай границата с Турция. Той е под контрола на турската войска и подкрепящи Анкара сирийски бойци и постоянно е обект на набези и целенасочени убийства, съгласно Сирийския център за наблюдаване на човешките права.

Директорът на центъра Рами Абдел Рахман посочи, че при детонацията са починали трима служители на реда и двама цивилни. Сред жертвите е и шефът на различен полицейски сектор, който е бил в колата си, сподели Абдел Рахман. Той не изключи отговорността да носят джихадисти от групировката "Ислямска страна ", която разполага с дейни кафези в района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР