Сблъсъци и протести срещу ковид мерките и ваксинацията в Белгия

...
Сблъсъци и протести срещу ковид мерките и ваксинацията в Белгия
Коментари Харесай

Сблъсъци по време на протестите срещу ковид мерките в Белгия и Гърция

Сблъсъци и митинги против коронавирус ограниченията и имунизацията в Белгия и Гърция.

В Брюксел полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне събралото се голям брой. Има и няколко арестувани. Демонстрацията против имунизационната акция и условието на хигиеничен пропуск за достъп до заведения и културни събития стартира спокойно, само че малко след началото й се наложи намес на органите на реда.

Според стачкуващите, ограниченията, които държавното управление подхваща освен не лимитират разпространяването на вируса, само че и разделят обществото и всяват боязън измежду хората.

Освен против ковид-мерките, гърците стачкуваха и против имунизацията - в страната имунизацията за хора над 60 години към този момент е наложителна, в ход е и имунизационна акция за деца сред 5 и 11 години.

За втора поредна година Гърция ще посрещне Коледните и Новогодишните празници при строги ограничения. Според участниците в митингите наложителната имунизация е " здравен фашизъм ".

Нидерландия към този момент е в строга карантина. Не работят магазините за нехранителните магазини, затворени са заведенията и противоречивите зали. Ученици и студенти учат онлайн. Строгите правила ще остана в действие до 14 януари.

Англия и Германия не изключват налагането на нови ограничавания дни преди празничните дни.

Пътуванията за коледните празници ще усилят разпространяването Омикрон, счита основният медицински консултант на Белия дом лекар Антъни Фаучи. Според него имунизациите, както и слагането на подсилващи дози, са по-важни от когато и да било.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР