Сблъсъкът между Реал (Мадрид) и Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига

...
Сблъсъкът между Реал (Мадрид) и Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига
Коментари Харесай

Когато шегата се оказа неприятна истина, а на Бернабеу натовариха футболна врата в камион

Сблъсъкът сред Реал (Мадрид) и Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига през 1998 година остава като паметен, запомнен в цяла Германия, а освен в района на Северен Рейн Вестфалия, където е ситуиран град Дортмунд, поради " Падналата врата ".

Самата врата падна на Деня на лъжата - 1 април 1998 г, ден, който по-късно тогавашният президент на Борусия Герд Нибаум ще дефинира като " смешка ".
 Снимка 473842
Източник:

Първият мач сред първенецът Борусия (Дортмунд) и Реал беше на " Бернабеу ", само че до момента в който играчите театралничат за формалните фотоси, настава ужас зад вратата на южната естрада.

" Ултрас Сур " направиха едно от своите безобразия. Част от техните редици се изкачиха по периметровата ограда, с цел да се приближат до действието и започнаха да клатят оградата, когато ненадейно тя подаде под тежестта им и се срути във вътрешността.

Това провокира непредвидено събитие. Вратата пред оградата беше завързана за нея за опора. Тя се счупи и също падна.

Капитанът на Борусия Щефан Ройтер и сътрудника му в Реал Мануел Санчис прибраха тимовете си назад в съблекалните, до момента в който служащите на стадион " Бернабеу " започнаха опити да изправят вратата и да я върнат на място.
 Снимка 473840
Източник:

Бързо стана явно, че ще има закъснение. Коментаторите на немската телевизия RTL Марсел Райф и Гюнтер Яух нямаха избор с изключение на да импровизират, правейки комедийно дуо. По-късно двамата щяха да завоюват телевизионна премия за отразяването на неуместната обстановка, успявайки някак да забавляват сънародниците си. Германия беше в шевове.

Цялата работа скоро стана нелепа. Работниците на терена не знаеха какво вършат.

Когато един чиновник на Реал (Мадрид) сложи сонда в дупката, където трябваше да е гредата и от нея на повърхността излезе вода, немските коментатори обявиха " Изглежда, че те откриха подземие... или това е петрол? ".

Всъщност служащите по терена изглеждаха толкоз несръчни, че даже да бяха пробвали нямаше да могат да оправят вратата. Започна търсенето на аварийна, което щеше да се окаже доста срамно за клуб с традицията и репутацията на Реал, защото се оказа, че на " Бернабеу " няма спомагателна врата.

Последва бясно спускане към подготвителното игрище на клуба на 2 км разстояние. Веднъж стигнали там чиновниците не разкрили охранител, който да ги пусне да влязат. Щом вратите били отключени, те намерили врата, френетично я натоварили на един камион и с полицейски конвой се върнаха на стадиона.
 Снимка 473841
Източник:

За Борусия (Дортмунд) във всичко това нямаше нищо занимателно. Мачът стартира в 22 ч испанско време, цели 75 минути след плануваното му начало. Ако игровият им проект към този момент не беше комплициран задоволително от неналичието на Юрген Колер, Матиас Замер, Йорг Хайнрих и Андреас Мьолер, чакането ги натовари психически.

Падналата врата не беше казус в историята на играта. Времето, което беше нужно на Реал да позволи казуса сигурно беше.

От Борусия (Дортмунд) направиха и друго изобретение. Другата врата не е била със същия размер - напречната греда е била с 3 см по-ниска от донесената от подготвителното игрище.

По-рано през сезона мач от Купата на УЕФА сред Спартак (Москва) и Сион се преигра, тъй като една от вратите на мача в Москва беше по-ниска от другата.

Въпреки доказателствата от УЕФА не направиха нищо и казусът беше завършен. Реал получи наказване да семейства два мача надалеч от Мадрид и парична санкция. Президентът Лоренцо Санс направи шоу, показвайки се непоколебим против " Ултра Сур ", като им лиши една от привилегиите - стая за склад на знамената и транспарантите на " Бернабеу ". И това беше.
 Бившият президент на Реал Лоренсо Санс стана жертва на ковид
Бившият президент на Реал Лоренсо Санс стана жертва на ковид

Той беше приет в болница на 17 март, само че положението му се е влошило днес
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР