Сблъсък с Бодьо/Глимт или Жалгирис очаква Лудогорец в плейофа за

...
Сблъсък с Бодьо/Глимт или Жалгирис очаква Лудогорец в плейофа за
Коментари Харесай

Сблъсък с Бодьо/Глимт или Жалгирис очаква Лудогорец, ако отстрани Динамо Загреб

Сблъсък с Бодьо/Глимт или Жалгирис чака Лудогорец в плейофа за влизане в групите на Шампионска лига, в случай че " орлите " отстраняват Динамо Загреб в третия прелиминарен кръг на конкуренцията. Това отреди тегленият преди минути жребии в Нион. Първият мач с хърватския гранд е таза вечер в Разград, а реваншът след седмица.

Евентуалните дуели с Бодьо/Глимт или Жалгирис са на 16/17 август в Норвегия или Литва, а реваншът е очакван за 23/24 същия месец в Разград.

Победителят от плейофния мач влиза в Шампионската лига, а изгубилият продължава в груповата фаза на Лига Европа .
Лудогорец ще играе с норвежци или литовци, в случай че отстрани Динамо.
Бодьо/Глимт се трансформира в сензация през предишния сезон, откакто надигра с 6:1 Рома в групите на Лигата на конференциите. След това норвежците приключиха 2:2 при гостуването в Рим. Двата отбора се изправиха един против различен и на 1/4-финалите в шампионата. Бодьо би за повторно " вълците ", този път с 2:1 на изкуствения си терен в Норвегия, само че на реванша бе затрит с 4:0 от бъдещия притежател на трофея.

Освен с Рома първенецът на Норвегия бе и в група с ЦСКА - София. " Червените " изгубиха гостуването си с 0:2, а в София мачът завърши при 0:0.

Жалгирис пък сътвори една от изненадите във втория пердварителен кръг на ШЛ през тази акция. Шампионът на Литва отстрани Малмьо след две победи и общ резултат 3:0.

Сред останалите евентуални противници на Лудогорец бяха турският Трабзонспор, спечелилият от двойката Ференцварош и Карабах, както и спечелилия дуела сред Аполон Лимасол и Макаби Хайфа.

Междувременно, Лудогорец ще се изправи против спечелилия от двойката Бодьо/Глимт – Жалгирис в плейофа за влизане в групите на шампионата Лига Европа, в случай че отпадне от Динамо Загреб в третия прелиминарен кръг на Шампионската лига, отреди тегленият чоп в централата на УЕФА в Лион .

„ Зелените “ ще са домакини в първата среща на 18 август, а реваншът е седмица по-късно. Десетте спечелили от плейофите се класират за групите на втория по мощ европейски клубен шампионат, до момента в който изгубилите отиват в групите на Лигата на конференциите. Жребият за плейофите в Лига Европа ще се тегли на 26 август. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР