Сблъсък между двете страни на сглобката е налице във Варна

...
Сблъсък между двете страни на сглобката е налице във Варна
Коментари Харесай

Варна: Портних обвинява фирми, близки до кандидата на ПП-ДБ, за бавене на ремонтите

Сблъсък сред двете страни на " сглобката " е налице във Варна - съгласно сегашния кмет от ГЕРБ Иван Портних компании, свързани с кандидата на ПП-ДБ Благомир Коцев " провалят общината и пречат на хората ".

Така Портних изяснява забавянето на ремонтните действия по основни пътни артерии в морската столица. Фирмите, спечелили публичните поръчки, се оправдават с липса на техника и на хора.

" С дни не работеха по бул. " Христо Смирненски ". Такива образци има в целия град. Паралелно с това пък техните частни обекти вървяха ", изяснява Портних.

Благомир Коцев, някогашен регионален шеф, незабавно отговори на Портних с въпроси:

“Кмете Портних, аз или Вие вършиме публичните поръчки? Аз или Вие ги давате на компаниите? "

Самият Портних обаче твърди, че порочни практики има налице още от 2016 година И дава образец с терен в регион " Аспарухово ", където на зелени площи  е издигната постройка с уверение за толерантност.

" Само за предходната година са иззадени 280 такива удостоверения и то единствено в един от регионите във Варна - " Приморски ", добави кметът. Това дава изясненост кой е отговорен за презастрояването на града ", твърди кметът.

Коцев адресира и това изказване с въпрос и разяснение:

" Кмете Портних, регион Приморски, който издава удостоверенията за толерантност, не се ли ръководи от областен кмет на ГЕРБ втори мандат? "

Портних твърди още, че проблемите са почнали още от времето, когато основен проектант на Варна е Виктор Бузев, против който се водят и досъдебни производства за два противозаконни обекта.

" Ще почистим града от бузевщината. Тези строителни компании пречат на работата на Общината, пречат и на хората, нагнетяват напрежение. Не може за 15 септември, за когато съм споделил, че ремонтите край учебните заведения ще приключат, те да споделят, че били разкрили някакъв проблем и за това не са подготвени. Тези номера няма да не престават. Такива тарикатлъци са за прокуратурата ", декларира кметът

А Коцев напомня, че Бузев е назначен на поста точно от Портних и работи за него в продължение на 9 години

" Кмете Портних, народът е споделил „ крадецът вика дръжте крадеца “. За хора като Вас. Кмете Портних, дръжте се като мъж! ”, отсича претендентът на ПП-ДБ.

Днес обаче депутати от ГЕРБ излязоха на конференция и оповестиха, че Коцев е разследван от прокуратурата за закононарушение по работа, само че над месец намира аргументи да не се яви в Окръжната следствена работа, с цел да му бъде предявено обвиняване. Според националният представител Бранимир Балачев претендентът на ПП-ДБ употребявал изборите, с цел да придобие имунитет от наказателно гонене.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР