Сблъсък между ДПС и ВМРО в студиото на „Тази сутрин”.

...
Сблъсък между ДПС и ВМРО в студиото на „Тази сутрин”.
Коментари Харесай

Александър Методиев: Говоренето на Красимир Каракачанов е опасно

Сблъсък сред Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация в студиото на „ Тази сутрин”. Думите на вицепремиера Красимир Каракачанов след случая сред роми и боен във Войводино и разпореждането да бъдат съборени противозаконните постройки в селото разпалиха спор сред Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация и Александър Методиев от Движение за права и свободи.

„ Опасно е говоренето на вицепремиера Красимир Каракачанов по отношение на този битов случай. Опасно е това изкуствено основаване на напрежение сред българската и ромската общност”, безапелационен беше Методиев.

Той поддържа тезата, че ромите не трябва да бъдат нападани генерално при сходни случаи, а би трябвало да се търси решение по легален път – посредством наказване и вдишване на отговорност от страна на тези, които правят закононарушения.

„ Аз съм български жител, само че съм от цигански генезис. Не може вицепремиерът да ме наскърбява, че към този момент съм станал безочлив. Той няма право мен да ме наскърбява, тъй като аз също съм циганин”, уточни депутатът от Движение за права и свободи.

Той упрекна Вътрешна македонска революционна организация, че употребяват случая, с цел да показват обществена политика и насочи зов към Каракачанов да се извини за думите си.
Внасят искане за непрекъснат арест на ромите, пребили боен В петък още веднъж ще има митинги в поддръжка на потърпевшия боен
„ Не са крайни думите на Каракачанов. Не бива да си слагаме главата в пясъка. Не може да живееш в подобен бордей, който е незаконен”, опонира Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация.

Той упрекна Методиев, че употребява мантри, с цел да обори позицията на Каракачанов. Народният представител от Вътрешна македонска революционна организация се съгласи, че политиците приказват за казуса в гетата единствено, когато стане нещо неприятно и поуките се не помнят до идващия път.

„ Не са го спирали – първо това са гласове за разнообразни политически партии, в това число и за нашите сътрудници, с които сега управляваме. ГЕРБ, Българска социалистическа партия и всички огромни партии. Знаем доста добре през годините обратно, че политическите празненство са си купували гласове в гетата. Всички огромни партии. Аз не мога да кажа нищо, това се твърди в общественото пространство. Ние от Вътрешна македонска революционна организация в никакъв случай не сме си купували цигански гласове. Но всички огромни партии на прехода са минавали през гетата”, разяснява Сиди.

Методиев пък опонира на Сиди, като съобщи, че преди време Красимир Каракачанов и Цветелин Кънчев също обикаляли циганските махали. Сиди изрично отхвърли това изказване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР