Сбирка по интереси нарече Корнелия Нинова несъстоял се днес пленум

...
Сбирка по интереси нарече Корнелия Нинова несъстоял се днес пленум
Коментари Харесай

Съпартийци правят сечено на Нинова

Сбирка по ползи назова Корнелия Нинова несъстоял се през днешния ден пленум на Българска социалистическа партия, за който в централата на партията дойдоха топ членове на столетницата, сред които Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Весела Лечева, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов

За съвещанието са се записали 72 души от 185. Не е събран нужният кворум от 93 души и съвещанието е нелигитимно, показват от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Първоначалният дневен ред на пленума включва приемане на Годишен финансов доклад на Българска социалистическа партия за 2019 година, конструкция, щат и бюджет на Народно събрание на БСП; политическа декларация " За единение и идейна същина на Българска социалистическа партия, за нуждата от действителна управническа опция на ГЕРБ; промени в състава на Централна комисия по желание на председател; разискване на метода на формулиране на решенията на Народно събрание на Българска социалистическа партия от 13.06.2020 година и осъществяването им, както и подготовката на " избор на съмнение " към държавното управление.

В оферти дневен ред е и одобряване на лист с ръководители и общински организации на Българска социалистическа партия с бройка под 150, имащи право на повече от два мандата съгласно Устава на партията, както и точка всякакви.

Потърсена от кореспонденти за коментар ще взе участие ли в съвещанието, Корнелия Нинова е декларирала, че се намира в кабинета си на " Позитано " и чака другарите да съберат кворум, с цел да се включи в съвещанието. По думите й обаче, подобен не се е събрал.

" Държавата е в институционална рецесия. Хората са по улиците на страната в предпочитание за смяна. Да се занимаваме с вътрешно-партийни въпроси през днешния ден е безконтролно към народа и страната ", е показала тя.

" Само преди месец предложих на същите приятели всенародна подписка за избор на съмнение и образуване на митинги. Те отхвърлиха това предложение и направиха друго - да се състои национална кръгла маса с ГЕРБ. Днес привикват пленум на Националния съвет без да имат нужния кворум ", е коментирала Нинова.

" Обръщам се към членовете на партията: неприемливо е в такава рецесия в страната да се провокира рецесия в партията с замяна на законните групови органи на Българска социалистическа партия. Целта е ясна. Не допускайте персоналните, корпоративни, обслужващи модела на ръководство ползи да завладяват партията. Днес сме призвани да спасяваме България от този модел на ръководство. Знам, че сте честни хора, отдадени на идеята. Бъдете здрави, мощни и мъдри, бъдете измежду хората, бъдете техният глас ", е призовала водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР