Сбъдната детска мечта... 70 години по-късно. Египетска плувкиня даде житейски

...
Сбъдната детска мечта... 70 години по-късно. Египетска плувкиня даде житейски
Коментари Харесай

Зелена светлина: Възрастта не е пречка

Сбъдната детска фантазия... 70 години по-късно. Египетска плувкиня даде житейски урок на всички, които се отчайват от напредването на възрастта и считат, че старостта е спънка за сбъдване на желанията.

Вижте във видеото

НАГВА ГОРАБ: Казвам се Нагва Гораб. На 76 години съм. За каква спънка говорите? Трябва да знаете, че възрастта не е спънка. Аз съм доказателството. Всеки ден потвърждавам, че в случай че имате воля, имате предпочитание и положително отношение - то тогава възрастта не е затруднение. Но в случай че това Ви липсва, би трябвало да знаете, че с Вас е свършено.
Смъмряне, направено от висотата на първенец по плуване от интернационално състезание.

НАГВА ГОРАБ: 60 години чаках да вземам участие в интернационално съревнование. Египет стартира да се включва в такива шампионати, когато към този момент бях пенсионерка. 60 години таях това предпочитание в себе си. Но по какъв начин съумях? С доста увереност и упорити тренировки. Не можех да си показва, че някой може да ме победи.
Сбъднала фантазия си, когато била на 73. Върнала се с медали от Канада и Русия. Спортна или житейска упоритост? Всякакви избрания са вероятни. Важното е, че Нагва се трансформира във ентусиазъм за доста плувци в родината си, а и отвън нейните лимити.

ХАЙТАМ САБРИ, треньор по плуване: Тя плува със сърцето си. Всъщност тя е със сърце на 20-годишно момиче. За нея няма спънки - подготвена е плува в ледени или в горещи води. Няма съревнование, в което да не желае да взе участие. Тя носи младостта в себе си.
Нагва напълно не има намерение да се отхвърля. Напук на годините, тя настойчиво прави проекти за нови спортни достижения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР