SB 1596 от Орегон е първият закон, който забранява на

...
SB 1596 от Орегон е първият закон, който забранява на
Коментари Харесай

За първи път в историята: губернаторът на Орегон подписа закон за правото на ремонт, който забранява „сдвояването на частите“

SB 1596 от Орегон е първият закон, който не разрешава на производителите на устройства да употребяват сдвояване на части. Това е метод за установяване на това, какви тъкмо аварийни съставни елементи могат да се употребяват.

Губернаторът на Орегон Тина Котек подписа един от най-строгите законопроекти за Правото за ремонт в Съединени американски щати, откакто преди няколко седмици той бе признат от законодателния орган на щата с съвсем 3 към 1 гласа. Законът SB 1596 на Орегон ще влезе в действие през идната година и, наподобява на сходните закони, въведени в Минесота и Калифорния. Само че тук има нещо напълно ново.

Новото в историята на тази промишленост е, че за първи път в историята се не разрешава „ сдвояването на частите “. Това е процедура, която производителите употребяват, с цел да попречват работата на заместителите, в случай че софтуерът на компанията не ги утвърди. Тоест, в случай че някой сервиз сложи компонент-заместител, той не може да работи взаимно със обвързваните с него други съставни елементи. Именно това се подразбира във връзка с въпросното „ сдвояване “.

Също по този начин новият закон не разрешава на производителите да употребяват сдвояването на частите, с цел да понижат функционалността или продуктивността на устройството. Както и да демонстрират подвеждащи предупредителни известия за неофициални съставни елементи, конфигурирани в устройството.

Произведените до момента смарт телефони и други сходни устройства са изключени от възбраната. Тя се отнася единствено за устройствата, създадени след 1-ви януари 2025 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР