Създването на добро първо впечатление не е чак толкоа трудна

...
Създването на добро първо впечатление не е чак толкоа трудна
Коментари Харесай

Ето как бързо да установите контакт с непознат

Създването на положително първо усещане не е чак толкоа сложна задача, в случай че знаете по какъв начин да се държите. Има няколко психически трика, които сигурно ще ви оказват помощ да постигнете това. Изключително значимо е да се държите изцяло естествено, тъй като в противоположен случай е неизбежно да създадете неприятно първо усещане. Ако се преструвате, това няма да остане неусетно от събеседника ви. Установяването на контакт с хора, за които не знаете съвсем нищо не е чак толкоз мъчно. Ако съумеете да го извършите сигурно ще научите доста нови неща и ще се забалявате. А в този момент ще ви споделим нашите трикове, които несъмнено работят. Вижте ги:
Дръжте се по същия метод, по който се държи събеседникът ви
Опитайте се да вършиме всичко, което той прави. Ако жестикулира прекомерно доста и вие правете това. По този метод ще го накарате да се усеща добре във вашата компания.
Поставяйте се на негово място
Ако събеседникът ви споделя нещо тъжно с вас, бъдете съпричастни. Поставете се на мястото му и се пробвайте да разберете. Покажете страст и бъдете състрадателни. За да продължи диалога, можете и вие да споделите нещо сходно. По този метод ще спечелите доверието му.
Споделете загадка
Това също е способ, посредством който ще спечелите доверието на събеседника си. Разкажете преживелица от персоналния си живот. По този метод и индивида против вас ще се усеща комфортно да ви показа загадка. Това доста ще ви сближи.
Позволете му да приказва повече за себе си
Всеки един човек е малко или доста лакомец и обича тематиката на диалог да се върти към него. Позволете на събеседника си да приказва за себе си, даже да ви е скучно. По този метод той ще остане с усещане, че същински се интересувате от живота и проблемите му. Опитайте се да изглеждате загрижени. Колкото по - доброжелателни изглеждате, толкоз по - елементарно ще установите контакт.
Докоснете събеседника си
Нека бъде " инцидентно " допиране по ръката, да вземем за пример. След това даже може да се извините, с цел да не разбере, че е било преднамерено. По този метод ще се сближите много. Случайното докосвате доста ще усъвършенства впечателнието на събеседника ви. По този метод ще покажете доверието и близостта, които чувствате към този човек. Все отново не прекалявайте със " инцидентния " физически контакт, тъй като е допустимо да изглеждате завладяващи.
Не говорете нито прекомерно бързо, нито прекомерно постепенно
Когато говорите прекомерно бързо е допустимо да изглеждате изнервени и неспокойни в очите на събеседника. Ако говорите постепенно и умерено е допустимо да създадете усещане на заплеснат и нехаен човек. Опитайте се да намерите вярната скорост на речта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР