Създават мрежа от буферни паркинги във вътрешността на страната. Това

...
Създават мрежа от буферни паркинги във вътрешността на страната. Това
Коментари Харесай

Държавата изгражда мрежа от буферни паркинги в цялата страна

Създават мрежа от буферни паркинги навътре в страната. Това съобщи в Русе заместник-министърът на превоза Димитър Недялков.

Вече са набелязани съответни точки, като проектът планува тези паркинги да бъдат част от европейската мрежа за транспортна съгласуваност.

Създадена е работна група сред специалисти от министерството на превоза и организацията за сигурност на придвижването по пътищата. Има към този момент направени разработки за построяването на буферни паркинги с съответни точки. Те ще бъдат със система за връзка с граничните пунктове. Паркингите ще би трябвало и да дават отговор на европейските условия, с цел да получат документи, разясни още по време на посещаване на русенския Дунав мост зам.-министърът на превоза Димитър Недялков.

" Работи се за основаването на такава мрежа от паркинги, би трябвало да се уточни само собствеността, управлението. Иначе има европейски директиви в посока това на какви условия би трябвало да дават отговор, за да получат съответните документи, има нива на тези паркинги. Има основни разработки в тази посока, въпрос е на организация и на желание от наша страна да го свършим и се надявам в най-скоро време да можем да излезем с някакво предложение. В този процес би трябвало да бъдат включени и транспортните компании, това не е решение еднолично на страната. При условие, че има голямо търсене в определени точки, такава ще бъде логиката за избиране на местата за основаване на такива паркинги ", изясни министърът.

Все още, обаче, няма изясненост на какъв брой места ще бъдат построени сходни уреди. Предвижда се първата среща на работната група за буферните паркинги да се организира през идната седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР