Създаването на ваксина срещу COVID-19 може да се окаже безполезно,

...
Създаването на ваксина срещу COVID-19 може да се окаже безполезно,
Коментари Харесай

Доц. Георги Кючуков: Ваксината срещу COVID-19 може да е безполезна, вирусът мутира

Създаването на ваксина против COVID-19 може да се окаже неефикасно, тъй като даже тя да лекува варианта, който върлува сега по света, той ще мутира - още през идващия сезон. Такава позиция изрази заместник-председателят на варненската болница " Света Анна " доцент доктор Георги Кючуков пред " Денят ON AIR ".

" Прекалено доста се натъртва на опцията скоро да се появи ваксина. Вирусите са биологична единица, която живее единствено в живата клетка и доста бързо се променят. Особено вирусите като COVID-19 и грипният вирус. Когато се появи някой вариант от грипен вирус, се прави ваксина, само че на идната година при различен вариант е нужна нова ", изясни той.

Д-р Кючуков уточни, че е окуражен за лекуването с преливане на кръвна плазма от преболедувал.

Относно анулираната мярка за носенето на маски на открити пространства, той счита, че това е вярно решение.

" Хубаво е, че се случи в този момент, въпреки и с малко забавяне. Не може да плашиш хората с черни известия, черен пиар, в случай че щете и черни униформи, черна абревиатура... И да очакваш, че те ще съблюдават прецизно всички ограничения. Това играе позитивна роля до известно време. След това има противоположен резултат. Останалите ограничения са съответни ", безапелационен бе той.

По думите му, лекарите се тормозят от заразяване с COVID-19, само че Варна е добър образец и там не е регистриран нито един случай на инфектиран доктор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР